ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

Προπηλακίστηκε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης

Προπηλακίστηκε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης Facebook Twitter
12

Μέσω Facebook από ανάρτηση του ίδιου στην προσωπική του σελίδα, έγινε γνωστό το περιστατικό προπηλακισμού του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Ηλία Κανέλλη, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. 

Φανερά σοκαρισμένος από το γεγονός, ανάρτησε περίπου στις 2.00 το μεσημέρι, το παρακάτω κείμενο: 

«Πριν από λίγο, με προπηλάκισαν άσχημα διαμαρτυρόμενοι για μια απόλυση ενός εργαζόμενου (στον οποίον συμπαραστέκομαι), την ώρα που πήγαινα αμέριμνος να μπω στη δουλειά μου. Ο λόγος; Διότι ένα κίνημα συμπαράστασης, με κόκκινες σημαίες, απροειδοποίητα, απαγόρευε την πρόσβαση σε έναν εργασιακό χώρο. Ήταν ένας εφιάλτης. Κατέρρευσα. Αλλά κατάλαβα ότι δεν έχω δυνάμεις να υπερασπιστώ ούτε το αυτονόητο. Και επίσης ένιωσα ότι η βία και η ανελευθερία, ο εξευτελισμός των σωμάτων και η προσβολή της ανθρώπινης υπόστασης είναι ίδια, είτε γίνεται από χρυσαυγίτες είτε από αριστεριστές είτε από κεντρώους είτε από αναρχικούς. Η κοινωνία μας θα πληρώσει μεγάλο και ακριβό τίμημα στη βία.»

Προπηλακίστηκε ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης Facebook Twitter

Η είδηση για τον Δημοσιογράφο των «Νεων» και εκδότη της λογοτεχνικής εφημερίδας «The Books' Journal», αναπαράχθηκε, διαδόθηκε και σχολιάστηκε από εκατοντάδες φίλους του Ηλία Κανέλλη. Ανάμεσά τους και ο Χρήστος Χωμενίδης που επισημαίνει: «..Και έγινε ό,τι έγινε για δυο λόγους. Ο ένας, διότι είμαι φτωχός και πάω στη δουλειά μου με λεωφορεία και τρένα, δηλαδή από την κεντρική είσοδο. Ο δεύτερος διότι είμαι περήφανος: δεν ανέχομαι να εμποδίζομαι στα στοιχειώδη...." Αυτά επισημαίνει ο Elias Kanellis , ο οποίος προπηλακίστηκε -και κατέρρευσε- πριν από λίγο από τους ζηλωτές ενός "κινήματος" με κόκκινες σημαίες. Είναι, πιστεύω, ώρα για ένα νέο "Ως Εδώ"» 

Ελλάδα
12

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ