Συνέλαβαν αλλοδαπή καρκινοπαθή, μέσα στο νοσοκομείο

Συνέλαβαν αλλοδαπή καρκινοπαθή, μέσα στο νοσοκομείο Facebook Twitter
24

Στη σύλληψη αλλοδαπής η οποία χειρουργήθηκε  στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» της Κηφισιάς επειδή δε διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα, προχώρησε η αστυνομία, μετά από καταγγελία του διευθυντή του νοσοκομείου. Η αλλοδαπή καρκινοπαθής νοσηλεύεται πλέον φρουρούμενη.

Όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, ο διοικητής ήταν αυτός που ενημέρωσε την αστυνομία. «Αλλοδαπή ανασφάλιστη ασθενής νοσηλευόμενη στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» προκειμένου να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση. Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ ιδίων τα νοσήλια» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.

Οι γιατροί χαρακτηρίζουν δείγμα «ακραίας απανθρωπιάς και βαρβαρότητας την ενέργεια του κ. Μπαρτζώκα» και ξεκαθαρίζουν, σύμφωνα με το iatropedia, ότι «οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να υπακούσουν στην αλήστου μνήμης εγκύκλιο του Α. Παπαδόπουλου και στην ανάλογη εγκύκλιο του Α. Λοβέρδου που τους καλούν να μετατραπούν σε καταδότες και ανθρωποφύλακες».

«Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ιατρική φροντίδα σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, υπακούοντας στον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική δεοντολογία», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο υπουργός Υγείας.

Ελλάδα
24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Καταλαβαίνω την περίπτωση ατυχήματος αλλά οι πιθανότητες η ασθενής να έμαθε την τελευταία στιγμή ότι έχει καρκίνο και πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως είναι πολύ μικρές.Έστω είναι έτσι..Οι γιατροί έχουν πάρει όρκο να θεραπεύουν και το έκαναν με την εγχείρηση στην παράνομη. Ο διευθυντής του νοσοκομείου έχει υποχρέωση να εφαρμόζει τον νόμο και το έκανε καλώντας την αστυνομία μετά την εγχείρηση.Ανέλαβε μάλιστα το νοσοκομείο να πληρώσει όλα τα έξοδα και όχι οι συγγενείς (που βρέθηκαν οι επίσης παράνομοι υποθέτω συγγενείς) να πληρώσουν το τεράστιο κόστος της εγχείρησης, της νοσηλείας και των φαρμάκων; Αλλά η όλη έκρηξη αγανάκτησης είναι θέατρο του κόμματος του παραλόγου και επαγγελματική εκδίκηση.Ο Βαρνάβας αρχισυνδικαληστής των γιατρών του ΕΣΥ θερμός υπερασπιστής της σιωπής όλα αυτά τα χρόνια για τα πειθαρχικά παραπτώματα, τα φακελάκια, τις κομπίνες με τις εισαγωγικές φαρμακευτικές εταιρείες και την διαπλοκή με τις ιδιωτικά νοσοκομεία δεν του αρέσει φαίνεται η νομιμότητα και η πειθαρχία.Έχει προηγούμενα με τον διευθυντή του νοσοκομείου γιατί δέχθηκε το προσωπικό δύο θεραπευτηρίων της Αθήνας που ήταν προγραμματισμένα να συγχωνευθούν με τους Άγιους Ανάργυρους (ΜΜΕ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου φέτος).Τα νοσοκομεία εδώ και χρόνια έχουν γεμίσει από ασθενείς τουρίστες από γειτονικές χώρες που φέσωναν το Ελληνικό σύστημα Υγείας και τις εισφορές των Ελλήνων εργαζομένων.Δεν υπάρχει πια αυτή η πολυτέλεια στην χώρα μας.Χρειάζονται ίσως μερικές δραστικές αποφάσεις και εφαρμογή των νόμων για να πάρουν μερικοί έξω και μέσα το μήνυμα ότι η Ελλάδα σταμάτησε να είναι το ξέφραγο αμπέλι της Ευρώπης.Ο όρκος του Ιπποκράτη είναι όρκος έστω και μετά εκβιασμό αλλά θα φεύγουν μετά την νοσηλεία με την συνοδεία του Ξένιου Δία.Στην Ευρώπη αν δεν έχεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (ΕΚΑΑ) δεν σε αφήνουν χωρίς να πληρώσεις και αν πληρώσεις δεν παίρνεις πίσω τα έξοδα νοσηλείας. Για τους ασφαλισμένους σε χώρα της Ε.Ε. οι κάρτες είναι δωρεάν γι αυτούς και για κάθε μέλος της οικογένειας τους αλλά οι Έλληνες είναι από τους τελευταίους που το γνωρίζουν.Το ατυχές πάθημα μπορεί να γίνει ένα πολύ ακριβό μάθημα.Στην Βρετανία με το γενναιόδωρο σύστημα υγείας που ανέφερε κάποιος δεν ωφελούνται οι παράνομοι μετανάστες και παρά όλα αυτά υπάρχει καθυστέρηση περιμένοντας να έρθει η σειρά σου για τις απαραίτητες εξετάσεις.Μην ξεχνάμε ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες φιλόδοξοι παράνομοι με προορισμό την Βρετανία βρίσκονται εδώ. Έχουν προστεθεί στους παράνομους μετανάστες της Ελλάδας.
το θέμα θα μπορούσε να είναι πάρα πολύ απλό: η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει διακρατικές συμφωνίες όπου το κόστος της περίθαλψης θα μετακυλούνταν στο εκάστοτε κράτος. Επιστημονική φαντασία ε; κι όμως συμβαίνει μεταξύ αναπτυγμένων χωρών, ενώ χώρες όπως το Πακιστάν ξοδεύουν άπειρα σε εξοπλισμούς ας βάλουν και το χεράκι στην τσέπη για τους πολίτες τους.
Μπραβο σας μπατσακια!Ενω μεσα σε 1 μια ωρα Θα μπορουσατε:- να πατε την Πειραιως να συλλαβετε 20 βαπορακια- ή να την στησετε σε καμια Κηφησιας/ Συγγρου και να κοψετε μερικες εκατονταδες κλησεις για υπερβολικη ταχυτητα-ή να κανετε μια περιπολια σε εναν συνοικιακο καφετεριοδρομο και να κοψετε προστιμα για ηχορυπανση κτλΕσεις αφιερωσατε την 1 αυτη ωρα για να πατε να συλλαβετε μια εγχειρισμενη καρκινοπαθη γυναικα επειδη δεν ειχε αδεια παραμονης.Φτου σας!
Σου φταίνε οι μπάτσοι που τη συλλάβανε και όχι ο γιατρός που την κατέδωσε?Να το κοιτάξεις αυτό το Αναρχικός Β.Π., μπορεί να σου μείνει κουσούρι.
Ο δ/ντής αυτός καλεί επίσης τις αρχές όταν ανακαλύπτει ασθενή που έχει κακοποιήσει παιδί ή που χρωστάει 2εκ φόρο; Ζητάει αντίγραφο ποινικού μητρώου κατά την εισαγωγή;Αν επικαλείστε το κόστος, να πω κι εγώ ότι άνθρωπος που έχει μισθό άνω των 2500 ευρώ (πολιτική ηγεσία, celebrities που τους κάνουμε εξυπηρετήσεις κλπ) θα έπρεπε να απαγορεύεται να νοσηλεύεται με τους φόρους μου κι εγώ να πληρώνω και φόρο και νοσήλεια.Πριν από καιρό που ξαναείχαμε κάτι ελλείψεις και παράπονα φαρμακευτικών, είχαν βρεθεί κάτι πηγάδια γεμάτα θαμμένα φάρμακα και κάτι νοσοκομειακές αποθήκες με σκανδαλώση αποθέματα.Απλά το σημειώνω.
Άνθρωπος που θεωρεί λογικό να συλληφθεί καρκινοπαθής, ενώ χειρουργείται, μέσα σε νοσοκομείο, λόγω του ότι είναι "λαθρο", ξεκάθαρα δε θα έπρεπε να είναι γιατρός. Μιλάμε για ανηθικότητα και παλιανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο. Δεν έχω λόγια για τέτοια σιχάματα, ειλικρινά.
Και σε όσους έπαθαν εγκεφαλικό από τη δωρεάν περίθαλψη, να ευχηθούμε ευτυχισμένη πρώτη Δημοτικού, όπου θα μάθουν γραφή και ανάγνωση και θα ανακαλύψουν το κομμάτι του κειμένου που λέει : " Η επέμβαση όντως πραγματοποιήθηκε και μάλιστα οι συγγενείς κατέβαλαν εξ ιδίων τα νοσήλια ".
Ας μη ξεχνάμε ωστόσο ότι τα φάρμακα για καρκινοπαθείς είναι πανάκριβα, είναι σε έλλειψη λόγω κρίσης και για κάθε παράνομο αλλοδαπό τα έξοδα επιβαρύνουν δυστυχώς εμάς τους νόμιμους φορολογούμενους πολίτες της χώρας. Είμαι σίγουρος ότι και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το ίδιο ακριβώς θα γινόταν, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι απάνθρωπο και ρατσιστικό μόνο όταν συμβαίνει στην Ελλάδα. Με αυτό το σκεπτικό ας φέρουμε εδώ όλους τους καρκινοπαθείς από οποιαδήποτε χώρα για θεραπεία και εμείς τα κορόιδα να πληρώνουμε. Άλλωστε, λεφτά υπάρχουν.
Και σε άλλη χώρα να συνέβαινε πάλι ρατσιστικό θα ήταν. Τι προτείνεις δλδ να την αφήσουν να πεθάνει επειδή δεν βγαίνουν τα ιατρικά έξοδα; Και στην τελική στο άρθρο το λέει ξεκάθαρα : με δικά τους έξοδα, δεν τα πλήρωσε το δημόσιο...
Σου ευχομαι να μεταναστευσεις σε αλλη χωρα για αναζητηση αξιοπρεπους ζωης και εργασιας , να παθεις σοβαρη αρρωστεια ή ατυχημα , να μη σε δεχτουν σε κανενα νοσοκομειο επειδη εισαι μεταναστης και να ψοφησεις σε κανα πεζοδρομιο αβοηθητος. Πραγματικα στο ευχομαι
bartolomeo,Κατ'αρχήν, δείχνεις πόσο καλός άνθρωπος είσαι εσύ από τις κατάρες που ρίχνεις. Δεύτερον, αν μετανάστευα σε άλλη χώρα να είσαι σίγουρος ότι θα ήταν με νόμιμο τρόπο διότι καμμία άλλη χώρα δεν είναι τόσο ξέφραγο αμπέλι όσο η Ελλάδα. Τρίτον, αφού θα μετανάστευα νόμιμα, αυτό αυτομάτως θα σήμαινε ότι θα πλήρωνα φόρους και κοινωνική ασφάλιση κι άρα αν αρρώσταινα η όποια πολιτεία θα ήταν υποχρεωμένη να με φροντίσει. Εγώ προσωπικά δε σου το εύχομαι αυτό που μου εύχεσαι εσύ διότι η παιδεία και το επίπεδό μας διαφέρει κατά έτη φωτός. Αναθεώρησε λίγο τις απόψεις σου περί καλοσύνης και ανθρωπιάς προτού αποφασίσεις να απαντήσεις σε ένα σχόλιο και μετά προσποιήσου τον καλό Σαμαρείτη.Spiros P,αμφιβάλλω ότι με δικά της έξοδα η κυρία πλήρωσε φάρμακα αξίας μέχρι και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Αν ήταν πια τόσο πλούσια, δε νομίζω να γινόταν οικονομική μετανάστρια. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται τόσο τραγικό αυτό που λέω. Εμένα για παράδειγμα μου φαίνεται τραγικό λόγω ελλείψεων, Έλληνες πολίτες καρκινοπαθείς, να μην βρίσκουν φάρμακα τα οποία έχουν ανάγκη, ενώ πληρώνουν φόρους επί δεκαετίες, και τα φάρμακα αυτά να σπαταλώνται σε άτομα που παρανόμως εισήλθαν στη χώρα. Παρ'όλα αυτά, εγώ δεν είπα να μην την περιθάλψουν, είπα απλά ότι δεν βρήκα καθόλου λανθασμένη την απόφαση του διευθυντή να την καταγγείλει. Αυτό δεν ήταν το χρέος του;
καλά είσαι σοβαρός τώρα που ρίχνεις τέτοιες κατάρες στον άνθρωπο επειδή είχε άλλη άποψη και μάλιστα εσύ ο ίδιος που θέλεις να έχει ιατρική περίθαλψη η μετανάστρια εύχεσαι στον άλλο να πεθάνει επειδή δεν θα έχει? Να σου πεί και αυτός να έχεις την ίδια μοίρα επειδή όταν χρειαστείς φάρμακα θα σου πουν ότι εξαντλήθηκαν λόγω μεγάλης ζήτησης απο μετανάστες και δεν υπάρχουν άλλα κονδύλια, Καταπληκτικά...Μπράβο.. Χαλαρώστε λίγο εδώ συζητήσεις γίνονται και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ενήλικων και θεωρητικά ώριμων ατόμων και μέσα απο αυτές ανακαλύπτουμε άλλες οπτικές άλλους παράγοντες που δεν είχαμε συνυπολογίσει και αλλάζουμε -διαμορφώνουμε μια άποψη , μια πιο σωστή στάση ζωής. Στα φόρουμ είναι ευκαιρία μέσω των συζητήσεων βελτιωθούμε όχι να βριζόμαστε. Και στην τελική είναι ενα τεράστιο ζήτημα αυτό με την περίθαλψη των παρανόμων μεταναστών. Και πριν αρχίσετε τα ευχολόγια κάποιοι όψιμοι ανθρωπιστές σας ενημερώνω ότι προσωπικά επίσης θεωρώ αδιανόητο να πεθαίνει οποιοσδήποτε άνθρωπος επειδή δεν έχει ασφάλεια ή δεν είναι νόμιμος. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι σε όλο τον πλανήτη σχεδόν είναι τέρατα οι άνθρωποι που έχουν αντίστοιχους νόμους και μόνο εμείς είμαστε ευαίσθητοι. Προφανώς στην πραγματική ζωή παίζουν ρόλο και κάποιοι αριθμοί και όχι τόσο το συναίσθημα. Πόσους επιπλέον μη ασφαλισμένους μπορείς σαν χώρα να εξυπηρετήσεις με το σύστημα υγείας? Αν εξυπηρετήσεις παραπάνω τι επιπτώσεις θα έχει στις παροχές υγείας για τους υπόλοιπους? Όταν εξαντλήσεις τα ετήσια αποθέματα σε φάρμακα και τα κονδύλια τι γίνεται με τους υπόλοιπους μετανάστες , κατοίκους ,νόμιμους , παράνομους κτλ που θα χρειαστούν? Αν φτάσει το σύστημα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους λόγω των ανασφάλιστων υπάρχει πιθανότητα να προτιμήσει ο ασφαλισμένος αποκλειστικά μαύρη εργασία για να γλυτώσει εισφορές και να κάνει για παράδειγμα μια ιδιωτική ασφάλιση για τα παιδιά του? Τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο για το σύστημα υγείας? Θα κατέρρεε χωρίς εισφορές ? Και αν ναί τότε ποιόν θα εξυπηρετούσε. Να μερικές ερωτήσεις που μαζί με την ενστικτώδη αντίδραση μας να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη (που ευτυχώς την έχουμε ακόμα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε) θα έπρεπε να σκεφτούμε.
Η παιδεια και το επιπεδο μας φυσικα και διαφερει ετη φωτος. Και συνοψιζεται στο εξης: Κανενας ανθρωπος δεν ειναι παρανομος και ΟΛΟΙ οι ανθρωποι εχουν ΙΣΑ βασικα δικαιωματα στην περιθαλψη τους (εκτος των αλλων) σε ΟΠΟΙΑ χωρα και να ειναι. Ειτε εχουν "χαρτια" ειτε οχι - δεν εχει καμια απολυτως σημασια ειδικα σε ζητηματα που αφορουν την ανθρωπινη ζωη , ανεξαρτητα απο φορους και ασφαλισεις. (περα απο το γεγονος οτι στην ελλαδα ξερεις πολυ καλα σε ποιων τις τσεπες πανε.) Επομενως το ποιος ειναι καλος ανθρωπος ασε να το κρινουν αλλοι, και επιμενω στο μακαρι να τυχει σε σενα το ιδιο για το οποιο ωρυεσαι , τοτε ισως αναθεωρησεις τις αποψεις σου εσυ, και οχι εγω.
η παιδεία σου φαίνεται από τη μέτρησή της με μονάδα μέτρησης απόστασης. οι κατάρες ανήκουν στις κυρα-κατίνες και έχοντας δει κάποια σχόλια σου εδς μέσα, σε αυτήν την κατηγορία σε κατατάσσω.
bartolomeo, ειλικρινά δε θα μπω καν στη διαδικασία να σου διδάξω τι είναι σωστό και τι λάθος, τι είναι καλό και τι είναι κακό. Αυτές τις αρχές θα έπρεπε να τις είχες διδαχθεί εδώ και καιρό από ανθρώπους που ήταν υπεύθυνοι για 'σένα. Αν η οικογένειά σου ή η κοινωνία δεν κατάφερε να τις εμφυσήσει μέσα σου λυπάμαι πραγματικά γι' αυτό διότι πλέον δε νομίζω ότι πρόκειται να τις διδαχθείς ποτέ. Τι κρίμα...
tsu-tsu παρολο που πεταχτηκες σαν τ'ονομα σου , σου απαντω. Οι καταρες αρμοζουν απολυτα σε καποιον που αγανακτει για την περιθαλψη ενος αρρωστου ανθρωπου σε νοσοκομειο της χωρας του, επειδη ηταν απο αλλη χωρα. Αν και δεν ηταν καταρα , απλα του ευχηθηκα να παθει το ιδιο μηπως και αλλαξει μυαλα. Τσαμπα κοπος βεβαια γιατι συνεχιζει και δειχνει με τα σχολια του το ποσο μικροπρεπης ειναι παρουσιαζοντας την απανθρωπια και το συμφερον του ως "αρχες" που εγω δεν διδαχτηκα. Αν ειναι αυτες οι αρχες σου fanny , να τις χαιρεσαι αλλα ευχαριστω δεν θα παρω.Καλη συνεχεια
Μηπως δεν ηταν ο Διευθυντης αλλα καποιο στελεχος συγκεκριμενου κομματος?Αλλα τι λεω, αυτοι φορανε μαυρες και οχι ασπρες μπλουζες.Παλι καλα που δεν προεβει σε ευθανασια του ασθενους. Το συγκεκριμενο πρωτοζωο και συγγενης του γυμνοσαλιαγκα γιατρος δεν ειναι παντως.Εγχειρισμενος ανθρωπος με καρκινο στο κρατητηριο?Τομαρι, ε τομαρι.