Βασανισμοί κρατουμένων από «χρυσαυγίτες» αστυνομικούς

Βασανισμοί κρατουμένων από «χρυσαυγίτες» αστυνομικούς Facebook Twitter
1

Πρακτικές βασανισμού κρατουμένων και φαινόμενα ρατσιστικής συμπεριφοράς από μέλη της ΕΛΑΣ καταγράφονται σε κατάλογο που έχει συγκεντρώσει το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Έθνους, υπάρχουν 17 περιστατικά βίας σε αλλοδαπούς τα οποία εξετάζονται με κλοπές, ξύλο, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και καταστροφή νομιμοποιητικών εγγράφων.  

Ανάμεσα στις καταγγελίες, μία για αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν Πακιστανούς και στη συνέχεια έσφιξαν με πένσα τα δάχτυλα του ενός ενώ στον άλλο έκοψαν το μουστάκι.

Μάλιστα από την έρευνα που έγινε, φαίνεται να προκύπτει ότι στην πλειονότητα των περιστατικών οι αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν φέρεται να διατηρούν και «σχέσεις συνεργασίας» με τη Χ.Α., κάτι που έχει δημιουργήσει ανησυχία στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τον αποτροπιασμό της για «τα κρούσματα ρατσιστικής βίας από αστυνομικούς σε βάρος μεταναστών», εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή ΤΟ σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος». Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, το δημοσίευμα επιβεβαιώνει «αυτό που πολλοί υποψιάζονται, ότι δηλαδή στο εσωτερικό της αστυνομίας υπάρχουν ρατσιστικοί και φασιστικοί θύλακοι».

«Η Πολιτεία πρέπει να σπάσει τώρα το αυγό του φασισμού και του ναζισμού πριν είναι πολύ αργά», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Σαμαρά, καθάρισε τη μπίχλα από την αστυνομία, κόψε κεφάλια ενόχων που εκμεταλεύτηκαν την εμπιστοσύνη που τους έδειξε το κράτος. Κάνε ένα ξεκίνημα, κάνε κάτι ή η συνεργασία μας τελειώνει εδώ και τώρα και αν ξαναδείς κυβέρνηση να με χέσεις"αυτό πρέπει να πει η ΔΗΜΑΡ. τίποτα άλλο δε χρειάζεται.