Για "ασέλγεια" κατηγορείται η κόρη του Μπαμπινιώτη

Για "ασέλγεια" κατηγορείται η κόρη του Μπαμπινιώτη Facebook Twitter
27

Για ασέλγεια σε ανήλικη κατηγορείται η Φλωρίτα-Μαρία Μπαμπινιώτη, κόρη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην  υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η κ. Μπαμπινιώτη κατηγορείται ότι είχε συνάψει σχέση με ανήλικη μαθήτρια της στο Αρσάκειο το 2008, υπόθεση που πήρε το δρόμο για τη δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, έκρινε και θα πρέπει και πάλι η καθηγήτρια να βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι κατηγορίες εις βάρος της.  

Όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση η κ. Μπαμπινιώτη είχε υποβάλει την παραίτηση της αλλά επέστρεψε και επαναπροσλήφθηκε, όχι πλέον ως καθηγήτρια, αλλά ως διοικητικό προσωπικό στο γραφείο του πατέρα της.

----------

Επιστολή του δικηγόρου της Φλώρας Μπαμπινιώτη για την ποινική δίωξη

«Ως συνήγορος της Φλώρας Μπαμπινιώτη επισημαίνω τα εξής σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα για την εκκρεμή υπόθεσή της:

1. Τέσσερις Εισαγγελείς που ερεύνησαν διαδοχικά την υπόθεση, έκριναν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν την καταγγελία των γονέων της πρώην μαθήτριας και πρότειναν την αθώωση της κ. Μπαμπινιώτη.

2. Ο Άρειος Πάγος ανήρεσε το προηγούμενο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αθώωσε την εντολίδα μου για το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών.

3. Οι καταγγελίες των γονέων της πρώην μαθήτριας έχουν διαψευστεί κατ' επανάληψη και επισήμως από την ίδια.

4. Η παραπομπή της κ. Μπαμπινιώτη δεν έχει γίνει αμετάκλητη, η ίδια, δε, έχει δικαίωμα να τεκμαίρεται αθώα και να γίνεται σεβαστή η προσωπικότητα και η οικογενειακή και προσωπική ζωή της.

5. Οι αναφορές στον πατέρα της εντολίδος μου Γεώργιο και στις (πρώην ή νυν) ιδιότητες του ιδίου είναι άσχετες με την υπόθεση και δεν εξυπηρετούν κανένα θεμιτό σκοπό.

6. Η αναφορά σε ανώνυμες «πηγές» περί δήθεν εμπλοκής της εντολίδος μου σε άλλο περιστατικό είναι κακόβουλες και συκοφαντικές.

7. Ο σεβασμός των άμεσα ενδιαφερομένων προσώπων και των θεσμών επιβάλλει τον διακριτικό χειρισμό της υποθέσεως και την αποφυγή ανακριβειών, υπερβολών και περιττών χαρακτηρισμών.

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2012

Ηλίας Γ. Αναγνωστόπουλος»

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

15 σχόλια
Το ερώτημα για μένα, πρώην Αρσακειάδα, είναι πώς και κόπτονται έτσι για αυτή την ιστορία, ειδικά δεδομένου ότι γνωρίζω προσωπικά τουλάχιστον 4 περιστατικά μαθητριών που στα 16-17 τους, τους την έπεσαν και σύναψαν σχέση μαζί τους καθηγητές, όχι και τόσο πολλά χρόνια πριν, με διάφορα αποτελέσματα: Μια τον παντρεύτηκε, άλλη μαλλιοτραβήχτηκε με τη γυναίκα του, άλλη (πιο πρόσφατα) εκδιώχθηκε κακήν-κακώς από το σχολείο για να θαφτεί η ιστορία κ.α. Το εν λόγω σχολείο έχει ιστορικό τέτοιων περιστατικών, εκεί θέλω να καταλήξω, για να μη μιλήσω για το σεξισμό καθηγητών και τα λογής-λογής σεξιστικά και ομοφοβικά "αστειάκια" στο μάθημα... Έχω συλλογή! Η υπόθεσή μου είναι ότι το "σοκαριστικό" για αυτό το εξόχως "ελληνορθοδόξων αξιών", μικροαστικό σχολείο (και με αυτό εννοώ και το στάτους των οικογενειών που στέλνουν εκεί τα παιδιά τους) είναι το ομοφυλοφιλικό της σχέσης, εξού και στέλνεται η Μπαμπινιώτη στο πυρ το εξώτερο. Να καταδικαστεί εφόσον είναι ένοχη, προφανώς, και καλώς να χάσει και τη δουλειά της σε αυτή την περίπτωση. Αλλά να μην υπάρχουν double standards, ας διώξουν και μερικά (στρέητ) κουμάσια ακόμα, που ζουν και βασιλεύουν εκεί μέσα...
Ευχαριστώ για το σχόλιο. Να τα πω λίγο πιο προσεκτικά:1. Ενήλικος που δεν είναι φύλακας ή επιβλέπων ανηλίκου δεν παρανομεί κάνοντας σεξ με αυτόν, αν ο ανήλικος είναι πάνω από 15 ετών.2. Ενήλικος που δεν είναι φύλακας ή επιβλέπων ανηλίκου παρανομεί κάνοντας σεξ με αυτόν, αν αυτός είναι κάτω από 15 ετών:α. Αν είναι 14-15: φυλάκιση 2-5 χρόνια.β. Αν είναι 12-14: κάθειρξη 5-10 χρόνια.γ. Αν είναι έως 12 ετών: κάθειρξη 10-20 χρόνια.2. Διαπράττει κακούργημα ο ενήλικος φύλακας ή επιβλέπων του ανηλίκου που κάνει σεξ με αυτόν:α. Κάθειρξη 5-20 χρόνια αν το θύμα είναι 14-18 ετών.β. Κάθειρξη 10-20 χρόνια αν το θύμα είναι μικρότερο από 14 ετών.γ. Το δικαστήριο απαγορεύεται να χρησιμοποιήσει τα κατώτατα όρια των ποινών αν ο δράστης είναι καθηγητής/γιατρός/πνευματικός κλπ του θύματος ("επιβαρυντική περίπτωση").Αυτό που έγραψα κάπως βιαστικά στο πρώτο μου σχόλιο (αλλά προκύπτει από τα συμφραζόμενα) είναι τα όρια του νόμιμου σεξ μεταξύ ενηλίκου και ανηλίκου χωρίς σχέση φύλαξης/επίβλεψης (age of consent), αυτό που παραπάνω γράφω πιο συγκεκριμένα στο 1.
Επισης απ ο,τι θυμαμαι, το οριο ανηλικοτητας για σεξουαλικες σχεσεις ειναι τα 15 (σιγουρα οχι τα 18), τουλαχιστον για τα κοριτσια και τα στρειτ αγορια. Υπαρχει ακομα στον ποινικο κωδικα το οριο 17 μεταξυ ανδρων (πραγμα αντιθετο με την ισοτητα στο Συνταγμα, και το ευρωπαικο δικαστηριο, αλλα καποιος μπορει να μπλεξει ακομα και σημερα αν παει με αγορι κατω των 17)Οι νομοθετες δεν σκεφτηκαν καθολου την περιπτωση γυναικων που κανουν σεξ (!) , οποτε μαλλον κραταμε το 15 ως οριο.
Απογοητευτική εκ μέρους της Lifo η ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν πράγματι βρίσκομαι στο site της.Είναι δε εξοργιστικά άστοχες -για να μην πω άσχετες- οι φωτογραφίες που έχουν συνοδέψει το θέμα αυτό σε δυο τουλάχιστον άρθρα: Μας δείχνουν το... Αρσάκειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Συμβούλιο της Επικρατείας και όχι το σχολείο στο οποίο νομίζουν ότι αναφέρονται... Το επόμενο βήμα επιπολαιότητας είναι να μπει για το ίδιο θέμα πορτρέτο του ευεργέτη Απόστολου Αρσάκη!
Περίεργο πάντως...ούτε κατηγορία για βιασμό ή αποπλάνηση παρά μόνο ασέλγεια.Δεν της ξανακάθισε της μικρής φαίνεται κι αυτή για να πάρει εκδίκηση το είπε στους γονείς της. Απίθανο;
η αλήθεια είναι αγαπητή LIFO ότι δεν πρέπει να ανακυκλώνουμε τέτοιες "ειδήσεις" γιατί1. ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας (βλ. ταινία Το Κυνήγι)2. δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνημε εκτίμηση
Συγνώμη μα στο ρεπορτάζ της LIFO δεν εμπεριέχεται θέση ή άποψη για το περιστατικό αλλά απλά η είδηση. Η είδηση λέει ότι κατηγορείται η κ.Μπαμπινιώτη. Όχι ότι είναι ένοχη, οπότε γιατί επικαλείστε το τεκμήριο αθωότητας?
Ε τότε φτάνει πια με κάτι "ανήλικες" δεκαοχτάρες που λίγο πριν σβήσουν τα 18 κεράκια καταστρέφουν ανθρώπους και μόλις τα σβήσουν είναι ικανές να παραβγούν σε τόλμη την Τζούλια Αλεξανδράτου!
απ'οσο ξερω ουσα αρσακειαδα, η κοπελα δεν προσπαθησε να καταστρεψει κανεναν. οι γονεις ειχαν το προβλημα και λογω της κνησης τους το κοριτσι εκτεθηκε στους συμμαθητες του και το σχολειο με αποτελεσμα να κλονιστει ψυχικα...
Είναι να μη σου τύχουν τέτοιοι γονείς! Μα είναι δυνατόν να επεμβαίνουν στα προσωπικά μιας κοτζαμ γυναίκας 17 χρονών και να διασύρουν το παιδί τους και τη φίλη της; Ούτε στην Αγγλία του Όσκαρ Ουάϊλντ να ήμασταν!
Εγώ θα μείνω στο "Όταν δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση η κ. Μπαμπινιώτη είχε υποβάλει την παραίτηση της αλλά επέστρεψε και επαναπροσλήφθηκε, όχι πλέον ως καθηγήτρια, αλλά ως διοικητικό προσωπικό στο γραφείο του πατέρα της."
Διοικητικο προσωπικο στο γραφειο του πατερα της, πρυτανη του Πανεπιστημιου Αθηνων, ποσο πιο δημοσιο δηλαδη? Αληθεια πως παιρνεις τετοια θεση με τετοιο ποινικο μητρωο? Ρητορικη ερωτηση βεβαια...
Στο γραφείο του πατέρα της στο Αρσάκειο, όχι στο Πανεπιστήμιο. Αφού είναι ξεκάθαρο: παραιτήθηκε (από το Αρσάκειο), επέστρεψε και επαναπροσλήφθηκε, όχι πλέον ως καθηγήτρια, αλλά ως διοικητικό προσωπικό.