Μαθητές: Αντιρατσιστικό βίντεο στήριξης στον Σχορτσιανίτη

Μαθητές: Αντιρατσιστικό βίντεο στήριξης στον Σχορτσιανίτη Facebook Twitter
9

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων ανάρτησε το παρακάτω βίντεο στο youtube, απαντώντας με τον τρόπο του στις δηλώσεις Παναγιώταρου:

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
@anneta: η εμφανής υπογραφή δεν μου λέει απολύτως τίποτα, οπότε δεν κρίνω με βάση την υπογραφή. Την απάντηση την έδωσε με τον καλύτερο τρόπο ο ίδιος ο Σχορτσιανίτης. Λακωνικός και to the point. Όλα τ΄άλλα είναι περιττά. Κι επιμένω, δεν πιστεύω ότι το βίντεο δημιουργήθηκε από παιδιά που θέλησαν να εκφραστούν. Φωνάζει "γραμμή". Εντυπωσιάζομαι που δεν το βλέπετε.
Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι κανένας σύλλογος, ομάδα, παράταξη, κόμμα, οτιδήποτε δεν πρέπει να απαντήσει γιατί απάντησε ήδη ο Σχορτσιανίδης; Τι σημαίνει γραμμή; Σε ένα πολιτικό κόμμα-παράταξη-ομάδα είσαι γιατί σε εκφράζουν αυτά που λέει. Θεωρείς λοιπόν ότι κακώς τους εκφράζει αυτό; Ή κακώς, αν τους εκφράζει να το βάλουν στο video; Αν δεν τους εξέφραζε δεν θα ήταν στο ΣΑΣΑ θα ήταν αλλού. Γι αυτό ξαναλέω κράζετε το video όχι για το video, αλλά για την υπογραφή. Γραμμή είναι (γενικά) όταν διαφωνείς ή δεν γνωρίζεις ή δεν έχεις άποψη για κάτι, και σου γνωστοποιούν ποιες θα είναι οι απόψεις σου στο συγκεκριμένο θέμα από τα κεντρικά. Όπως είπα κράξε το ΣΑΣΑ για ένα σωρό θέματα, αλλά όχι για το video, που καλά κάναν και το έβγαλαν και γενικά κάθε χώρος θα πρέπει να τοποθετείτε ανοιχτά στο ζήτημα του ναζισμού.
Αν σου πω ότι δεν ξέρω τί είναι το ΣΑΣΑ? Μια Σάσα ήξερα και ήταν 102 ετών όταν πέθανε [δεν κάνω πλάκα]. Με άλλα λόγια, μου μιλάς κινέζικα. Επ΄ευκαιρίας, να πω πώς βλέπω εγώ τί σημαίνει έφηβος/νέος, για να καταλάβεις και από πού πιάνομαι και έχω αυτήν τη θέση:Αρκετά φρέσκος και άφθαρτος ώστε να μην χρειάζεσαι πλαίσιο για να υπάρξεις ή να μην υπάρξεις, for the matter.Αρκετά "άδειος" για να γεμίσεις, να μάθεις, να μελετήσεις και να ΜΗΝ καταλήξεις [καταλήγουμε όταν πλέον δεν έχουμε άλλο χρόνο]Αρκετά ελεύθερος για να μην σε αγγίζει τίποτε το στρατευμένο [θα αργήσεις να υπάρξεις ξανά ως ελεύθερος]Είναι αργά και δεν έχω ούτε την ενέργεια, ούτε την όρεξη να ξεψαχνίσω τις λέξεις για να βρω τις σωστές. Θέλω όμως να απαντήσω και να εκληφθεί η απάντησή μου ως καλοπροαίρετη γιατί αυτό είναι. Επιμένω, πάντως, αυτό το βίντεο δεν το έφτιαξαν παιδιά κι απ΄όσο καταλαβαίνω, συμφωνείς. Τέλος, δεν κράζω, δεν φαίνεται απ΄τον τόνο μου; Καλή σας νύχτα
Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι να κατηγορήσεις τον Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, αλλά μην βγάζουμε την χολή μας κάθε φορά επειδή δεν μας αρέσει ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Υπάρχουν περισσότεροι λόγοι να συμφωνήσω με το video, από αυτούς που με βρίσκουν αντίθετη. Μπράβο στα παιδιά!
Αν το video δεν είχε την υπογραφή Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, αλλά πχ 3ο ΓΕΛ Πάτρας, δεν θα υπήρχαν τα ίδια σχόλια. Και εγώ με το ΣΑΣΑ γενικά έχω θέμα από τότε που επί Αρσένη προσπαθούσε να καπελώσει τις μαθητικές καταλήψεις, αλλά το θέμα εδώ είναι το αντιρατσιστικό video και όχι τι έχει κάνει το ΣΑΣΑ ή τι είναι το ΣΑΣΑ.
Συγκινητικό που δεκαεξάχρονα ακούνε ακόμη το crazy train.Με ενοχλεί λίγο ο υπαινιγμός ότι ο Σχορτσιανίτης είναι καλός (έλληνας) επειδή καρφώνει (αυτό προβάλλεται σα μήνυμα).Και γιατί αναγκαστικά να υπάρχει "εχθρός"; Αντιγράφω: Η λέξη αυτή συνδέεται ετυμολογικά με δύο πηγές: με λέξεις που σημαίνουν «μίσος» (αρχαίο έχθος «μίσος», απ' όπου οι λέξεις απ-εχθής, ειδ-εχθής, απ-εχθ-άνομαι κ.ά.) και λέξεις από τη ρίζα *εχσ- που σημαίνουν «έξω, εκτός» (πρόθεση εξ/εκ, έξω, εξωτερικός, εκτός κ.ά.). Επομένως εχθ-ρός είναι «ο μισητός αντίπαλος, ο προερχόμενος απ' έξω», δηλ. «ο μισητός, εξωτερικός αντίπαλος».Βαριές κουβέντες από αθώες ψυχές. Να τους χαίρεται η Καθοδήγηση.
"Για να κάνεις εχθρό το φίλο σου,το συμμαθητή σου και φίλο σου ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ,τους πραγματικούς εχθρούς."Μάλιστα!!! Άλλη μια απόδειξη από ποιο κόμμα υποστηρίζονται τα συντονιστικά των καταλήψεων , που μόνο αντι-ρατστιστικά δεν είναι καθώς ο κάθε αντιφρονούντας θεωρείται το λιγότερο ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ.Πως δε βάλανε και κανα τραγούδι του ΕΑΜ για μουσική υπόκρουση?