Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη

Νέο συλλαλητήριο την Τετάρτη Facebook Twitter
0

Νέο συλλαλητήριο εναντίον των μέτρων προανήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη στις 18.00 στα Προπύλαια.

''Οι σχεδιαζόμενες νέες ισοπεδωτικές ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, θα μετατρέψουν βίαια τη χώρα και τους εργαζόμενους σε υπόδουλους σκλάβους του προηγούμενου αιώνα, χωρίς να αντιμετωπίζουν τη λερναία ύδρα του χρέους και των ελλειμμάτων παρά μόνο διευρύνουν τα κέρδη και τα προνόμια των τραπεζιτών και των μεγαλοεργοδοτών'' αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΓΣΕΕ κατηγορεί επίσης την Τρόικα για  ''αντεργατική δογματική εμμονή'' στην κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ότι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας. Τονίζει ακόμη ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει ενιαίος κατώτατος μισθός για όλους, τον οποίο να καθορίζει η κυβέρνηση, χωρίς καμία επιπλέον παροχή.

Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει επίσης ότι επιχειρείται η  κατάργηση της καθολικότητας της Εθνικής Σύμβασης και χαρακτηρίζει μεγάλο ψέμα τη δήλωση Στουρνάρα ότι το επίδομα γάμου και η επεκτασιμότητα των ΣΣΕ δεν ισχύουν σε καμιά ευρωπαϊκή χώρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ