Απεργία την Πρωτομαγιά

Και δεύτερο περιστατικό με την Χρυσή Αυγή εχθές.

Και δεύτερο περιστατικό με την Χρυσή Αυγή εχθές. Facebook Twitter
10

Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση "επισκέφθηκε" σήμερα το πρωϊ την λαϊκή αγορά Μεσολογγίου. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής τόνισε ότι στόχος τους είναι η πάταξη του παρεμπορίου:

«Πολεμάμε το παρεμπόριο, ήρθαμε εδώ σήμερα να δούμε την δημοτική αστυνομία και τις αστυνομικές αρχές να κάνουν ελέγχους,  και αφού κωλυσιεργούσαν το κάναμε εμείς. Αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί αυτοί που πληρώνουν δεν είναι χαζοί και κάποιοι άλλοι να μην πληρώνουν. Ο κόσμος μας ενθαρρύνει και μας λέει να προχωρήσουμε».

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής περιόδευσαν στην λαϊκή και κατέστρεψαν τρεις πάγκους παράνομων μικροπωλητών ενώ μόλις τους αντιλήφθηκαν άλλοι δύο - τρεις αλλοδαποί που ήταν παράνομοι τα μάζεψαν και έφυγαν.

Ευμενή σχόλια ακούστηκαν από την πλειοψηφία του κόσμου (αλλά και των νόμιμων μικροπωλητών) για την παρουσία τους και πολλοί ήταν αυτοί που τους ζητούσαν να συνεχίσουν και να καταπολεμήσουν την μικρή παραβατικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην λαϊκή υπήρχε και κλιμάκιο δύο ατόμων της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι έκαναν τακτικούς ελέγχους, όπως μας ανέφεραν, ενώ ήταν εκεί αρχικά ένας αστυνομικός και αργότερα ήρθαν και δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, διαβιβάστηκε σήμερα στην Βουλή η δικογραφία που αφορά την επίθεση σε μικροπωλητές στην Ραφήνα χτές αργά το βράδυ. Ο Ν.Δένδιας διέταξε να διερευνηθεί η υπόθεση και να διωχθεί οποιοσδήποτε "παριστάνει ότι είναι σώμα ασφαλείας ανεξάρτητα από τους πολιτικούς του δεσμούς".

Δείτε το βίντεο από το Μεσολόγγι:

Ελλάδα
10

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Ειναι τραγικο αυτο που γινεται και φοβαμαι οτι θα εχουμε και χειροτερα, αλλα ενα μου κανει εντυπωση. Τωρα θυμηθηκατε την αστυνομια, αφου 30 χρονια εχουν γινει τα παντα να αποδομηθει? Τωρα θυμηθηκατε τον φασισμο, οταν 30 χρονια σε αντιστοιχα περιστατικα αυθαιρεσιας εκ μερους αριστερων "συνδικαλιστων" δεν λεγατε τιποτα? Το ενα δυστυχως φερνει το αλλο και οσο θα το βλεπετε μονοπλευρα, τοσο θα δυναμωνει. Μισο εκατομυριο Ελληνες τους ψηφισανε, καθισατε ποτε να αναρωτηθειτε γιατι? Και οχι, η ευκολη απαντηση οτι ειναι ολοι ρατσιστες δεν ειναι παντα η σωστη κατα την ταπεινη μου αποψη. Πριν ειναι αργα πρεπει οντως κατι να γινει, για να μην παει το πραγμα στα ακρα, ουτε αριστερα, ουτε δεξια.
Βεβαιότατα και με δημοκρατικές διαδικασίες ανοίξαμε τους ασκούς του Αιόλου κι άντε τώρα να βρούμε άκρη με τα κάθε λογής ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ που παριστάνουν τους πατριώτες και τους αυτόκλητους δικαστές...Φοβάμαι πως έρχονται χειρότερες μέρες...
Πραγματικά το πράγμα δεν πάει άλλο... Κάπως πρέπει να αντιδράσουμε. Πριν ένα μήνα, θολωμένη με το περιστατικό της Κορίνθου, έστειλα μια επώνυμη καταγγελία στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας να διερευνηθεί το θέμα:http://makingafilmdiariestoday.blogspot.gr/ Εννοείται πως δεν έλαβα καμιά απάντηση. Αναρωτιέμαι όμως, αν παρόμοιο μήνυμα έστελναν δέκα χιλιάδες άτομα (χωρίς να σηκωθούν καν απ' τον καναπέ τους) τι θα συνέβαινε;
νιώθεις βρώμικος μόνο και μόνο που γνωρίζει πως αυτά τα μιάσματα,τα καρκινώματα ζουν και δρουν στη χώρα σου και καπηλεύονται τον ζωτικό σου χώρο. Και έχουν και το θράσος τα "Άρεια" λευκά σκουπίδια να σου μιλούν για σκουπιδότοπους που θα τους καθαρίσουν.
Ειναι τουλαχιστον Ντροπη να συμβαινουν αυτα τα πραγματα γυρω μας, να παρακολουθουμε εντρομοι Αυτες τις εικονες και η μονη επισημη αντιδραση του κρατους να ειναι τα γρυλισματα του Δενδια! Αντι καποια αρχη να τους μπουζουριασει αμεσως δειχνοντας τους οτι στην πατριδα μας υπαρχει ακομα δημοκρατια, εμεις ψαχνουμε ακομα να βρουμε, λεει, τους ενοχους απο τα βιντεο...Μα καλα, τοσο χοντρα μας δουλευουν??
Αυτά είναι τα στελέχη που θα καθαρίσουν τον τόπο και θα κάνουν... χρηστή διαχείρηση. Το βλέπεις στο βλέμμα τους. Η Ελληνική κοινωνία αξιακά, ηθικά και αισθητικά βρίσκεται στο ναδίρ όλων των εποχών. Πιο κάτω και από την οικονομική κατάσταση. Η τεχνητή αναπνοή από την ΕΕ καθιστά ακόμα την κατάσταση επιφανεικά κάπως ωραιοποιημένη.
Μάλιστα. Τι βλέπουμε εδώ λοιπόν ;Βλέπουμε έναν βουλευτή κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να ηγείται ομάδας ατόμων, οι οποίοι αφού έκριναν ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά την δουλειά της, αποφάσισαν να τα βάλουν με το παραεμπόριο (των ξένων) διαλύοντας πάγκους.Μήπως η αστυνομία πρέπει να αρχίζει να τους μαζεύει σιγά σιγά αυτούς τους κυρίους ;Ή επειδή ήταν συνοδεία βουλευτή μπορούν να ενεργούν κατά βούληση ;Κάνουν τα πάντα δηλ. για να ξεφύγει η κατάσταση. Είμαστε που είμαστε καζάνι που βράζει και ένα τσακ χρειάζεται για την εκτροπή. Να αρχίσουμε να παίρνουμε ρόπαλα και εμείς και να κοπανάμε όποιον θίγει συμφέροντα και ασφάλεια μας.