Ειδικό τμήμα για τη ρατσιστική βία δημιουργείται στην Αστυνομία

Ειδικό τμήμα για τη ρατσιστική βία δημιουργείται στην Αστυνομία Facebook Twitter
0

Ειδικό τμήμα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας καθώς και την αποστολή ρητών εντολών προς την ΕΛΑΣ για «απόλυτη πάταξη του φαινομένου» της ρατσιστικής βίας, θα δημιουργηθεί στην Ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.

Ο κ. Βούτσης αναπτύσσοντας την ερώτηση του, ανέφερε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι τα στοιχεία έγκριτων δικτύων δείχνουν πως τα κρούσματα ρατσιστικής βίας φτάνουν πλέον τις εκατοντάδες και ανέφερε ότι «ακριβώς επειδή υποχωρεί και υποτιμάται το κράτος σε συνθήκες κρίσης, ανοίγει ελεύθερα ένα πεδίο για τη διαμόρφωση άλλου τύπου συλλογικοτήτων που δρουν σαν συμμορίες, ξεκινώντας από ελέγχους ταυτοτήτων ή παρεμβάσεις σε θρησκευτικούς χώρους και φτάνοντας μέχρι τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα». Ο κ. Βούτσης εξέφρασε εμμέσως τον αποτροπιασμό του για τη χθεσινή αναφορά του Η. Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής ότι η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε «σκουπιδότοπο της Ευρώπης».

Ο κ. Δένδιας απάντησε μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα τα στοιχεία της Αστυνομίας υπήρξαν μόνον τρεις περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων για το 2010 και 22 για το 2011, ενώ για το 2012 δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ