Χίος: Αδιόριστοι στέλνουν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς επειδή κάνουν δωρεάν μαθήματα!

Χίος: Αδιόριστοι στέλνουν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς επειδή κάνουν δωρεάν μαθήματα! Facebook Twitter
5

Η κρίση φαίνεται πως στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, καθώς 100 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Χίου έστειλαν εξώδικο εναντίον μιας ομάδας εθελοντών καθηγητών οι οποίοι κάνουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.

 O Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, που αριθμεί 100 μέλη, έστειλε εξώδικο κατά της Εθελοντικής Ομάδας Καθηγητών Χίου «Αλλήλων Ένεκα» ζητώντας να διακόψει ή να ελαχιστοποιήσει τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα που παραδίδει σε μαθητές του νησιού. Μάλιστα, το εξώδικο κοινοποιείται στο Δήμο Χίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς ο Δήμος έχει παραχωρήσει ένα λύκειο για τη στέγαση του δωρεάν φροντιστηρίου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων Καθηγητών, Νίκος Μανδρόχαλος, σε συνέντευξή του είπε ότι οι αδιόριστοι  έχουν στόχο να προασπίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματά τους, ακολουθώντας τη νόμιμη οδό. Προανήγγειλε δε ότι πέρα από το εξώδικο για τον τρόπο λειτουργίας του δωρεάν φροντιστηρίου, θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες από μέρους τους, κάνοντας λόγο για «ηρωική έξοδο».

Οι αδιόριστοι ζητούν να τεθούν κριτήρια για τους μαθητές που θα γίνονται δεκτοί για να παρακολουθούν τα δωρεάν μαθήματα, ενώ θεωρούν ότι κακώς έχει παραχωρηθεί από το Δήμο το 2ο Λύκειο για τη στέγαση του δωρεάν φροντιστηρίου.

Απαντώντας ουσιαστικά στο εξώδικο, ο καθηγητής, Λεωνίδας Πυργάρης, Πρόεδρος του «Αλλήλων Ένεκα», χαρακτήρισε «ως πρώτης τάξεως διαφήμιση» τη συγκεκριμένη κίνηση των αδιόριστων.  Ο κ. Πυργάρης σημείωσε ότι ο Σύλλογος «Αλλήλων Ένεκα» λειτουργεί βάσει του καταστατικού του και ξεκαθάρισε ότι «ήρθε για να μείνει και ότι ο ίδιος προσωπικά δεν πτοείται από «τσάμπα μάγκες». Πέρυσι, σύμφωνα με τον καθηγητή, έγιναν 6.112 δωρεάν διδακτικές ώρες σε 280 παιδιά, ενώ φέτος από τις αρχές του Ιουλίου ξεκίνησαν με 20 καθηγητές τα μαθήματα σε μαθητές της Γ’ Λυκείου. Από τις 3 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τις πύλες τους και για τους υπόλοιπους μαθητές του λυκείου σκεπτόμενοι να λειτουργήσουν και τμήμα για εκείνους της Γ’ Γυμνασίου, υλοποιώντας σχετικά αιτήματα γονέων.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

Ελλάδα / Ο Αντώνης Σαμαράς αποχαιρέτησε την κόρη του Λένα: «Πνοή αγάπης που γέμισε τη ζωή μας»

«Τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του, τι να πει μια μητέρα που χάνει το σπλάχνο της, τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο», είπε ο πατέρας της
LIFO NEWSROOM
Κηδεύεται η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Ελλάδα / Κηδεύτηκε η Λένα Σαμαρά: Στο Α' Νεκροταφείο το τελευταίο αντίο 

Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Ανδρουλάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, πλήθος κόσμου και πολιτικοί αποχαιρετούν την κόρη του πρώην πρωθυπουργού, που πέθανε αιφνιδιαστικά
LIFO NEWSROOM
Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Ελλάδα / Βόλος: Νέες διαμαρτυρίες για την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris» με Ισραηλινούς τουρίστες

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι αντιτίθενται στις πολιτικές του Ισραήλ και καταγγέλλουν πως το πλοίο «μεταφέρει τουρίστες και στρατιώτες του IDF που έχουν εμπλακεί στις επιχειρήσεις στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM