Αραβαντινός: «Το μπάρμπεκιου ήταν για την Τσικνοπέμπτη»

Αραβαντινός: «Το μπάρμπεκιου ήταν για την Τσικνοπέμπτη» Facebook Twitter
1

Για την πισίνα και το μπάρμπεκιου στο προαύλιο του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, επιχείρησε να δώσει απαντήσεις το πρωί στο ΜΕΓΚΑ ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου Αντώνης Αραβαντινός. Ο κ. Αραβαντινός ισχυρίστηκε ότι η πισίνα δεν ήταν πισίνα αλλά συλλέκτης νερού ενώ σημείωσε ότι το μπάρμπεκιου κατασκευάστηκε για τους  εργαζόμενους, ώστε να το έχουν διαθέσιμο, όταν θα είναι υπηρεσία κάποια Τσικνοπέμπτη. Ο κ. Αραβαντινός είπε ακόμη ότι η διαμόρφωση του χώρου και η πισίνα έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε να τα βλέπουν οι κρατούμενοι του Ψυχιατρείου. Το θέμα ανέδειξε χθες η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αντέδρασε έντονα με ανακοίνωση της στο δημοσίευμα, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες στη δημοσίευση του άρθρου και επισημαίνοντας ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την έγκριση, ώστε να γίνει αυτός ο χώρος -πρόκειται για πρώην σκουπιδότοπο- σημείο συνάντησης των κρατουμένων με τα παιδιά τους, ηλικίας κάτω των 10 ετών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις συνθήκες κράτησης στο ψυχιατρείο». Τονίζεται επίσης ότι ο συγκεκριμένος χώρος δημιουργήθηκε με προσωπική εργασία των κρατουμένων και με λίγα χρήματα που καταβλήθηκαν από την ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, χωρίς καμιά επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου.

Εν τω μεταξύ Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε, ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατασκευάστηκε η πισίνα στον προαύλιο χώρο του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, ο τρόπος χρηματοδότησης αυτής και αν έχει οικοδομική άδεια.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια