Πανελλαδικές: Tυφλός μαθητής «έγραψε» 20 σε όλα τα μαθήματα

Πανελλαδικές: Tυφλός μαθητής «έγραψε» 20 σε όλα τα μαθήματα Facebook Twitter
0

Πολλοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες του νομού Λέσβου που ξεχώρισαν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Υπάρχει όμως και μια περίπτωση μαθητή που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Ο Στρατής Εγγλέζος, τυφλός μαθητής του Λυκείου Παμφίλων, «έγραψε» 20 σε όλα τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης των πρόσφατων πανελλαδικών εξετάσεων και διεκδικεί μια θέση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ο Στρατής, ωστόσο, ήθελε να σπουδάσει Γεωπόνος, αφού η αγάπη του για τη φύση είναι μεγάλη. «Το Γεωπονικό ήταν πρώτη επιλογή μου, επειδή μου άρεσε να ασχολούμαι από μικρός με το χώμα, τα λουλούδια και τα λαχανικά, αλλά δεν με δέχονταν», λέει. «Θα σπουδάσω Παιδαγωγική. Δεν περιμένω να δυσκολευτώ σε κάτι, αφού ξέρω και άλλα παιδιά σαν εμένα που σπουδάζουν εκεί και τα έχουν καταφέρει».

Ο Στρατής υποστηρίζει ότι δεν αντιμετώπισε δυσκολίες. Ήταν πάντα μαθητής του «άριστα», πετυχαίνοντας βαθμολογίες πάνω από το 19, και όλη τη χρονιά αφιέρωσε πολλές ώρες για μελέτη και προετοιμασία.

Ο δήμαρχος Λέσβου ανακοίνωσε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 11 Ιουλίου 2012, θα προτείνει τη βράβευση του Στρατή, καθώς επίσης και να υποστηριχθεί η υποψηφιότητά του για βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών, λόγω και της ιδιότητάς του ως ΑΜΕΑ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ