Απεργία την Πρωτομαγιά

«Με το «πουλί» στον ώμο και την μπλούζα της "Χρυσής Αυγής" θα εξαφανιστούν όλοι»

Facebook Twitter
0

Δύο πρώην συμμαθητές μαζί με ένα φίλο ενός εξ αυτών αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα» της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το Έθνος ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ κατά αστυνομικών  στο διπλό «χτύπημα» της περασμένης εβδομάδας στο Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας.

Κατά την εφημερίδα, είναι πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο. Σε τηλεφωνικές συνομιλίες του που κατέγραψε η αστυνομία ένας εξ αυτών ακούγεται να λέει   «με αυτό το πουλί στον ώμο (οπλοπολυβόλο) και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι».

Σε συνομιλία τους, που καταγράφηκε στις 16 Ιουνίου, δύο μέρες πριν από το διπλό «χτύπημα» σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας, ακούγονται ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο τους απόκτημα, ένα όπλο, το οποίο κωδικοποιημένα αναφέρουν ως «πουλί», ή «μηχανάκι», ή «καρδερίνα», που «κελαηδάει». Ως προμηθευτής αναφέρεται ο «Μπαμπάου». Οι κατηγορούμενοι περιγράφουν μια δοκιμή που έκαναν για τις δυνατότητες του όπλου, την οποία βιντεοσκόπησαν.

-«Ε έχουμε, έχουμε τέτοιο ρε; Έχουμε βίντεο με το πουλί να κελαηδάει. Για να το δειγματίσεις το πουλί. Αν το δεις θα πάθεις πλάκα».

-Τι έκανε; Το πήρε αγκαλιά; Το πήρε αγκαλιά;

-Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω. Κάτι τέτοιο» (γέλιο).

Στη συνέχεια, και μιλώντας ακόμη για το νέο όπλο που τους «αναβαθμίζει» επιχειρησιακά, κάνουν αναφορά και στη «Χρυσή Αυγή».

-«Όλους όσους θα ζητάνε εδώ λέει. Θα τους ξεκ....με μαλ.. λέει. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Γι' αυτό το τράβηξε φωτογραφίες το πουλί και βίντεο να κελαηδάει και τέτοια για να 'χει να δείξει. Κατάλαβες; Λέει με αυτό το πουλί στον ώμο και την μπλούζα της "Χρυσής Αυγής" θα εξαφανιστούν όλοι».

Μέλη της οργάνωσης έχουν καταγραφεί σε συνομιλίες να αναφέρονται σε ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή και να εκφράζονται θετικά για τη «Χρυσή Αυγή». Ενας από τους συλληφθέντες έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή σε επίθεση κατά αντιεξουσιαστών. Με ανακοίνωσή της η «Χρυσή Αυγή» διαψεύδει πως έχει οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ