ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη υιοθεσία βρέφους

Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη υιοθεσία βρέφους Facebook Twitter
Dimitris Panidis/SOOC (Φωτογραφία αρχείου)
0

Τέσσερις Βούλγαρους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι βιολογικοί γονείς.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η «πώληση» θα γινόταν για 8.000 ευρώ. Το νεογέννητο κοριτσάκι νοσηλεύεται σε παιδιατρική κλινική και είναι καλά στην υγεία του.


Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό, όταν ένας Βούλγαρος -τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστη εφικτό μέχρι στιγμής να ταυτοποιηθούν- εντόπισε την 32χρονη έγκυο στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της, αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι χρηματικού ποσού.


Τις τελευταίες μέρες, η 32χρονη και ο σύζυγός της ταξίδεψαν στην Κατερίνη, όπου αρχικά φιλοξενήθηκαν από συμπατριώτισσά τους, σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας της. Με τη συνδρομή μίας 37χρονης γυναίκας από τη Βουλγαρία, η έγκυος γέννησε το επόμενο διάστημα σε νοσοκομείο της περιοχής, απ' όπου στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο παραπάνω διαμέρισμα, όπου την φιλοξενούσαν.


Παράλληλα, ο άγνωστος Βούλγαρος, στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στην υπόθεση, είχε ήδη έρθει σε επαφή με ζευγάρι Ελλήνων που ενδιαφέρονταν να «αγοράσουν» το βρέφος.


Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης προχώρησαν σε έρευνα στο επίμαχο διαμέρισμα την περασμένη Παρασκευή, όπου εκτός από την ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος τους βιολογικούς γονείς και τη νεογέννητη κόρη τους, βρισκόταν και μία 32χρονη ομοεθνής τους. Ακολούθησε η σύλληψή τους και ήδη παραπέμφθηκαν στον ανακριτή Κατερίνης για να απολογηθούν.


Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται για τον εντοπισμό του Βούλγαρου και της 37χρονης, ενώ ερευνάται η εμπλοκή όλων των κατηγορούμενων ως μεσαζόντων σε τυχόν άλλες υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας βρεφών.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανικά ΜΜΕ για Φρέντη Μπελέρη - Πύρρο Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Ελλάδα / Αλβανικά ΜΜΕ για Φρέντη Μπελέρη - Πύρρο Δήμα: Το κόμμα Μητσοτάκη έβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές δύο Αλβανούς

Ο Πύρρος Δήμας «προκάλεσε αναφέροντας τον όρο 'Βόρεια Ήπειρος'» - Βουλευτής σχολίασε «είναι να αυτοκτονείς με την κατάντια της Ελλάδας, που έβαλε υποψήφιο έναν καταδικασμένο»
NEWSROOM
Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM