Απεργία την Πρωτομαγιά

Δίκη Χ.Α.: Η αστυνομικός που συνέλαβε τους δράστες της επίθεσης στους Αιγύπτιους καταθέτει

Δίκη Χ.Α.: Η αστυνομικός που συνέλαβε τους δράστες της επίθεσης στους Αιγύπτιους καταθέτει Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
0

Στην τελευταία μαρτυρική κατάθεση, αυτήν της γυναίκας αστυνομικού της Άμεσης Δράσης, για την επίθεση που δέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες, προχωρά η δίκη της Χρυσής Αυγής, που θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

 

Η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου, που ξεκίνησε να καταθέτει σήμερα, είπε στο δικαστήριο πως το επίμαχο βράδυ έλαβαν σήμα για την επίθεση σε «βάρος αλλοδαπών» από άτομα με δίκυκλα «πιθανόν από άτομα της Χρυσής Αυγής».

 

Η αστυνομικός κατέθεσε πως στην λεωφόρο Σαλαμίνας, εντόπισαν έξι άτομα, πέντε άντρες και μία ανήλικη, με δίκυκλα, ντυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα «και δύο εξ’ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής» και ότι τους προσήγαγαν μέσα σε τρία περιπολικά, στο Τμήμα Κερατσινίου. Οι ίδιοι, σύμφωνα με την αστυνομικό, «ήταν συνεργάσιμοι» και τους είπαν πως προηγουμένως ήταν σε μία καφετέρια στα Καραβάκια Περάματος.

 

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η κατάθεση του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, εν μέσω εντάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης, η οποία μάλιστα αιτήθηκε να κρατηθεί και να διωχθεί ο αλιεργάτης για ψευδορκία. Το αίτημα απερρίφθη από το δικαστήριο.

 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εντόπισαν διάφορα σημεία της κατάθεσης του Αιγύπτιου, που, κατά την εκτίμησή τους, αποδεικνύουν πως ψεύδεται, ενώ ανέφεραν πως σε αρχικές του καταθέσεις δεν είχε προσδιορίσει τους δράστες ως «Χρυσή Αυγή». Υποστήριξαν επίσης, πως από τις απαντήσεις του μάρτυρα προέκυψε, πως έχει δώσει μία κατάθεση ένα χρόνο μετά την βίαιη επίθεση που είχαν δεχθεί στο σπίτι τους, η οποία κατά τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων, δεν περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Ζήτησαν να ερευνηθεί αν όντως ο αλιεργάτης έδωσε και πού, δεύτερη κατάθεση.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ