Φάρμακα: Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη ο Λοβέρδος

Φάρμακα: Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη ο Λοβέρδος Facebook Twitter
0

Τη σύγκληση κοινής σύσκεψης εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, ώστε να δοθεί λύση στο θέμα των καρκινοπαθών, οι οποίοι αδυνατούν να προμηθευθούν τα φάρμακά τους ζητεί ο Ανδ. Λοβέρδος με παρέμβασή του.

«Αν υπήρχε κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση», υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος σε σχετική του δήλωση, προσθέτοντας πως «το πρόβλημα λύνεται».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνωρίζει πως «είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ».

Τονίζει όμως πως οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο, και οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας.

Ο κ. Σαμαράς επισημαίνει ότι ήλθε σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό παροτρύνοντάς τον να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Σκληρή κριτική στον Ανδρέα Λοβέρδο ασκεί το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ με αφορμή την παρέμβαση του πρώην υπουργού.

«Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε ακυβερνησία», σχολιάζει ο ΣΥΝ.

Όπως επισημαίνεται παράλληλα, στην ανακοίνωση του Συνασπισμού το «εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρυστιανού κατά ΕΡΤ και Ζούλα για Τέμπη: Για ποιο λόγο πληρώνεστε από τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι από τη ΝΔ

Ελλάδα / Καρυστιανού κατά ΕΡΤ και Ζούλα για Τέμπη: Θεωρείτε ασήμαντη την πρωτοβουλία 1,5 εκατ. πολιτών και δεν την αναφέρατε;

«Με ποια λογική κρίθηκε ότι το θέμα δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες;» ρωτά η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» και σημειώνει ότι τα στελέχη της ΕΡΤ πληρώνονται από τους φορολογούμενους και όχι από τα ταμεία της ΝΔ
NEWSROOM