ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κλείνει λόγω των επεισοδίων κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Εξάρχεια, «μετακομίζει» ο ΟΑΣΑ

Κλείνει λόγω των επεισοδίων κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Εξάρχεια, «μετακομίζει» ο ΟΑΣΑ Facebook Twitter
6

Οι συνεχείς επιθέσεις και τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων βάζουν λουκέτο στο κατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται επί της οδού Ζαΐμη έπειτα από απόφαση της διοίκησης που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Όπως αναφέρει το Έθνος σε σημερινό ρεπορτάζ του, αιτία είναι «οι αλλεπάλληλες κακόβουλες και βανδαλιστικές επιθέσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα το κατάστημα και ο κίνδυνος που διατρέχει το προσωπικό από τις ενέργειες αυτές». Το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν ένα από τα καταστήματα των ΕΛΤΑ με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Ακόμη, λόγω των επεισοδίων και των ζημιών που προκαλούνται, ο ΟΑΣΑ μετακινεί τη νέα στάση τηλεματικής που έχει τοποθετηθεί έξω από το Πολυτεχνείο, λίγο πιο κάτω από το Μετσόβειο, ώστε να μην την πετροβολούν κουκουλοφόροι μέσα από το Πολυτεχνείο, όπως αναφέρει το «Έθνος».

Τον τελευταίο καιρό επιθέσεις στην περιοχή και εμπρησμούς έχουν δεχτεί και λεωφορεία του ΟΑΣΑ αλλά και τρόλεϊ. 

Ελλάδα
6

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμη: Συντετριμμένη η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC - «Έχασα τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό σύζυγό μου»

Ελλάδα / Σύμη: Συντετριμμένη η σύζυγος του παρουσιαστή του BBC - «Έχασα τον υπέροχο, αστείο, ευγενικό σύζυγό μου»

«Αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον πάρα πολύ και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι μαζί. Είμαι απίστευτα περήφανη για τα παιδιά μας, την ανθεκτικότητα και την υποστήριξή τους τις τελευταίες ημέρες» ανέφερε μεταξύ άλλων η Δρ Κλερ Μπέιλι Μόσλι
NEWSROOM
Σύμη - Αυτόπτης μάρτυρας: Έτσι βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλι

Ελλάδα / Σύμη - Αυτόπτης μάρτυρας: Από τη λάμψη στο ρολόι και από τη μυρωδιά βρέθηκε η σορός του παρουσιαστή του BBC

Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε το πώς βρέθηκε η σορός του άτυχου παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλι στη Σύμη - Η δυσοσμία ανάγκασε τους αστυνομικούς να κλείσουν τη μύτη τους
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Δηλαδή τα κλείνουμε ή τα μεταφέρουμε, γιατι δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει την έννομη τάξη! Σε ποια ευνομούμενη κοινωνία θα εκανε πίσω το κράτος? μετα ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους.
Φεύγουν οι κρατικές υπηρεσίες από κεντρικά σημεία της τουριστικής πρωτεύουσας εξαιτίας ενός αριθμού αντικοινωνικών ατόμων χωρίς παιδεία και ήθος, ίσως και πάσχοντες από ψυχολογικές παθήσεις, τα απτά αποτελέσματα των κακότυχων, διαλυμένων και αποτυχημένων οικογενειών (όταν αυτές υπάρχουν). Παράλληλα, αποτυπώνεται με τα πιο μελανά χρώματα η εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων αφού άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την επιστήμη, την έρευνα, τα γράμματα, κυκλοφορούν σε αυτούς τους χώρους και τους υποβαθμίζουν ποικιλοτρόπως. Είναι ευλογία να κάνεις μάθημα ιδιαίτερα στο χώρο του Πολυτεχνείου το οποίο αποτελεί μνημείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καλλιέργεια, την μόρφωση και αισθητική των συγκεκριμένων δύσμοιρων, δύστυχων και άτυχων ατόμων. Και στον ισχυρισμό ότι όλα γίνονται με σκοπό την κοινωνική επανάσταση τότε πολύ απλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι από το να πυρπολείς λεωφορεία/τρόλεϊ για να αντιταχθείς το σύστημα και να έχεις το κοινωνικό σύνολο με το μέρος σου. Σε πολλές περιπτώσεις, ο χουλιγκανισμός, ο μηδενισμός, ο φασισμός και η αλητεία αποκρύπτονται κάτω από τον μανδύα της ιδεολογίας. Για όσους έχουν την εμπειρία σπουδών ή ακόμα και επίσκεψης στα αντίστοιχα Πανεπιστήμια-μνημεία του εξωτερικού, γνωρίζουν πως τέτοιες συνθήκες και καταστάσεις - να πετροβολούν κουκουλοφόροι μέσα από το Πολυτεχνείο την στάση τηλεματικής - είναι απλούστατα ασσύληπτες. Κρίμα γιατί ακριβώς απέναντι από την στάση αυτή και το Πολυτεχνείο, αναπαλαιώθηκε ένα πανέμορφο κτίριο-ξενοδοχείο το οποίο αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο σημείο της πολύπαθης Πατησίων.Σε φυσιολογικές συνθήκες, όλος ο χώρος των Εξαρχείων με τα όμορφα νεοκλασικά διάσπαρτα στα στενά θα έπρεπε να ήταν πλήρως αναβαθμισμένος με την καλαισθησία, και όχι τα γκραφίτι, να βασιλεύει ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για όλο τον κόσμο και τους τουρίστες που μέχρι πρότινος έφευγαν άρων-άρων από τα ξενοδοχεία ακόμα και με ματωμένα κεφάλια (θυμηθείτε τον άτυχο Πορτογάλο τουρίστα που χάθηκε με το gps στα στενά της Αθήνας και βρέθηκε στον πετροπόλεμο της Στουρνάρη με ένα ανοιγμένο και αργότερα ραμμένο κεφάλι για σουβενίρ).