Μεγάλα ποσά κρύβονται σε σπίτια και δελεάζουν τους κλέφτες

Μεγάλα ποσά κρύβονται σε σπίτια και δελεάζουν τους κλέφτες Facebook Twitter
0

Με αφορμή την κλοπή από ζευγάρι ηλικιωμένων, 80 χιλιάδων  ευρώ που είχαν αποσύρει από την τράπεζα και είχαν κρύψει στο σπίτι τους λόγω του φόβου για επιστροφή στη δραχμή, το  Reuters αναφέρει σε άρθρο του ότι πλέον οι εγκληματίες προτιμούν να χτυπούν σπίτια. Το πρακτορείο φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας Θανάση Κοκκαλάκη ο οποίος λέει: «Πολλοί άνθρωποι έχουν αποσύρει τα χρήματά τους από τις τράπεζες φοβούμενοι μια οικονομική κατάρρευση, και τα κρύβουν  στο σπίτι ή σε χώρους αποθήκευσης. Καλούμε τους πολίτες να εμπιστεύονται το τραπεζικό σύστημα και να αφήνουν τα χρήματα τους εκεί που είναι πιο ασφαλή.»

Το πρακτορείο, επικαλούμενο δηλώσεις της αστυνομίας, σημειώνει ότι πλέον οι κλέφτες και ληστές στην Ελλάδα προτιμούν τα σπίτια όπου αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο και είναι συχνά κρύπτες μεγάλων ποσών που έχουν αποσυρθεί από τράπεζες, παρά «σκληρούς στόχους», όπως τράπεζες και κοσμηματοπωλεία.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι κανείς δεν ξέρει πόσα ακριβώς χρήματα είναι κρυμμένα στα ελληνικά σπίτια, αλλά κατά τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες 72 δισεκατομμύρια ευρώ,- ή σχεδόν 7.000 ευρώ για κάθε πολίτη.

Μεταξύ των περιπτώσεων κλοπών που αναφέρει το Reuters, είναι και η περίπτωση μια ηλικιωμένης που οι κλέφτες της πήραν 100 χιλιάδες ευρώ από το διαμέρισμα της, χρήματα που είχε αποσύρει από την τράπεζα. Η γυναίκα είχε επίσης γεμίσει τα ντουλάπια της με ποσότητες γάλακτος διαρκείας και ζυμαρικών για την περίπτωση, όπως είπε, που η κρίση οδηγήσει σε έλλειψη τροφίμων.

Σε μια άλλη περίπτωση την οποία διηγήθηκε τραπεζίτης, οικογένεια επισκέφθηκε πρόσφατα υποκατάστημα στη Ρόδο, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μάθει πότε είχε αποσύρει τις αποταμιεύσεις του ο πατέρας που είχε πεθάνει. Ο γέροντας μην έχοντας εμπιστοσύνη στην τράπεζα, απέσυρε και έκρυψε τις καταθέσεις του, μην λέγοντας σε κανέναν που τις είχε βάλει. Τα παιδιά γκρέμισαν τους τοίχους του σπιτιού χωρίς αποτέλεσμα και ακόμη ψάχνουν…

Όπως εύστοχα επισημαίνει στο ρεπορτάζ του το πρακτορείο, οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι μπορεί κάποια στιγμή να σκοντάψουν σε κάποιον από τους κρυμμένους θησαυρούς από την εποχή της κρίσης στην ευρωζώνη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ