Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται απόψε στην Πάτρα

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται απόψε στην Πάτρα Facebook Twitter
0

Χτες το βράδυ η κατάσταση στην Πάτρα ήταν έκρυθμη, με κατοίκους να διαμαρτύρονται για τους παράνομους μετανάστες και νεαρούς να πετούν μολότωφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι ανταπέδωσαν με χρήση χημικών.

Σε σύσκεψη που έγινε χτες το βράδυ στο Δημαρχείο αποφασίστηκε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα από τη νέα κυβέρνηση, ενώ νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι κάτοικοι.

Μετά τα πρωτοφανή επεισόδια το βράδυ της Τρίτης έξω από το παλιό κτήριο της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα ,νέα ένταση δημιουργήθηκε και χθες το βράδυ. Ομάδα νεαρών με κουκούλες έφτασαν μετά τις 9 το βράδυ έξω από το παλιό εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής , όπου κάτοικοι διαδήλωναν ειρηνικά, για τη δολοφονία του 30χρονου γείτονα τους. Με καλυμμένα τα πρόσωπα οι νεαροί πέταξαν μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το κτήριο.  Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

Χθες βράδυ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα σε ευρεία σύσκεψη φορέων και κατοίκων για το θέμα αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη νέα κυβέρνηση να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μεταναστών και να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη της πόλης ενώ το απόγευμα συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο, στο οποίο εκτάκτως τίθεται ως πρώτο θέμα το μεταναστευτικό, για να τοποθετηθούν οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο Δήμος της Πάτρας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής: Σε ό,τι αφορά την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει από την παρουσία Μεταναστών στην περιοχή, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο το μήκος της περιοχής του Νοτίου Διαμερίσματος, όπου κινούνται μετανάστες, με συνεχείς περιπολίες καθ΄όλο το 24ωρο.

Επίσης, ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η άμεση ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην Πάτρα με επιπλέον προσωπικό προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί η ΕΛΑΣ στις αυξημένες απαιτήσεις.

Ο υπουργός προστασίας του πολίτη ζήτησε να επικρατήσει ψυχραιμία και τόνισε ότι πίσω από το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης υπάρχουν άνθρωποι. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου: «Φαινόμενα αυτοδικίας, έλλειψης νηφαλιότητας και εκδήλωσης ακραίων και βίαιων συμπεριφορών δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποκαταστήσει την Ελληνική Αστυνομία».

Οι κάτοικοι προγραμματίζουν και σήμερα το απόγευμα ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της Πειραϊκής Πατραϊκής, ζητώντας να λυθεί το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ