Η οικιακή βοηθός της Αγραφιώτου κάνει νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ της δολοφονίας

Η οικιακή βοηθός της Αγραφιώτου κάνει νέες αποκαλύψεις για το θρίλερ της δολοφονίας Facebook Twitter
0

Η Ία, η 30χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός της Ελευθερίας Αγραφιώτου μίλησε στην εκπομπή της Aγγελικής Νικολούλη μέσα από τα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρίσκεται. Η οικιακή βοηθός είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε την γυναίκα πριν εξαφανιστεί και δολοφονηθεί και αποκάλυψε στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" νέα στοιχεία για την υπόθεση.

 

Τελευταία η Ελευθερία Αγραφιώτου κάθε Τρίτη και Πέμπτη έφευγε από το σπίτι για πάνω από μία ώρα, λέγοντας πως πήγαινε για φυσικοθεραπεία. Δεν ανέφερε όμως ποτέ σε ποιον και που. Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε πως πριν ακόμα το διαμέρισμα ερευνηθεί και σφραγιστεί από την Αστυνομία, από το δωμάτιο της Ελευθερίας άτομα του περιβάλλοντος της πήραν έγγραφα, ένα παλιό κινητό και τον φορητό υπολογιστή της.

 

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του αγαπημένου της βαφτισιμιού που διευκρίνισε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από τη Μόσχα όπου σπουδάζει, τα εξής: Οι ντετέκτιβ που προσέβαλε του ζήτησαν να του παραδώσει το λάπτοπ του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Η ανησυχία για την τύχη της νονάς του τον οδήγησαν να πάρει από το σπίτι χωρίς να το πολυσκεφθεί τα προσωπικά της στοιχεία, τα οποία χρειάζονταν και για την έκδοση Silver Alert.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, η Αγραφιώτου ανέφερε στην οικιακή βοηθό πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της. Το ίδιο απόγευμα όμως, ένας κούριερ πήγε στο σπίτι με αποδείξεις, που έδειχναν ότι είχε πληρώσει τους λογαριασμούς στο κατάστημα την προηγούμενη μέρα. Για κάποιο λόγο το θύμα δεν ήθελε να αποκαλύψει που θα πήγαινε. Όταν η οικιακή βοηθός έτρεξε να ειδοποιήσει για την εξαφάνιση άτομα του στενού κύκλου της Ελευθερίας, εκείνοι δεν προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Τότε άρχισε να ψάχνει μόνη της σε νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα.

 

Επιμένει πως κάλεσε το θύμα δύο φορές στο κινητό της τηλέφωνο γύρω στις πέντε με πέντε και μισή το απόγευμα, το οποίο χτυπούσε και μετά φαινόταν σαν κάποιος να το έκλεισε. Όταν επιχείρησε να την πάρει για τρίτη φορά, το κινητό ήταν κλειστό. Το γεγονός προκαλεί ερωτηματικά γιατί στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ του πολυκαταστήματος, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα.

Η 30χρονη Γεωργιανή διέψευσε τον Αλβανό κηπουρό της Αγραφιώτου ότι σκόπευε να την απολύσει και δήλωσε πως τον γνώρισε από κοντά για πρώτη φορά, μία μέρα μετά την εξαφάνιση. Στενή φίλη της Αγραφιώτου με την οποία είχε έρθει σε επαφή το «Τούνελ» είχε επισημάνει πως ο Αλβανός που είχε για χρόνια στη δούλεψη της, την μετέφερε συχνά με το αυτοκίνητο του στο πολυκατάστημα που έχασε τη ζωή της. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή είχε αναφέρει ότι ποτέ δεν είχε πάει εκεί. Το «Τούνελ» επικοινώνησε για δεύτερη φορά μαζί του. Διευκρίνισε πως η φίλη του θύματος έχει μάλλον μπερδευτεί και πως ποτέ δεν την μετέφερε στον τόπο του εγκλήματος.

 

Όπως είπε, όταν της είχαν κλέψει το προηγούμενο αμάξι της, τη βοηθούσε στα ψώνια και την μετέφερε συχνά-πυκνά σε διάφορα σουπερμάρκετ και άλλα καταστήματα, αλλά όχι στην περιοχή του Αμαρουσίου. Ανέφερε ωστόσο, πως δεν ήταν λίγες οι φορές που την είχε συνοδέψει στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με την οικιακή βοηθό, η Ελευθερία συνήθιζε να μιλάει συχνά στο κινητό της τηλέφωνο και υπήρξαν φορές που την είχε ακούσει να καβγαδίζει με κάποιον. Της είχε τονίσει να μη σηκώνει το σταθερό τηλέφωνο το σπιτιού ούτε να ανοίγει την πόρτα ακόμα κι αν ή ίδια βρισκόταν στο σπίτι.

Η Γεωργιανή βοηθός παρέμεινε στο σπίτι μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου. Τη μέρα εκείνη ακολούθησε την ηλικιωμένη μητέρα της Αγραφιώτου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες πριν πεθάνει.

Μετά από ένα μήνα βρίσκεται ακόμη στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών με κίνδυνο να απελαθεί και όπως ισχυρίζεται, κανείς από τους συγγενείς της Αγραφιώτου δεν φρόντισε να της πληρώσει τον οφειλόμενο μισθό της.

πηγή: http://www.anikolouli.gr/

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ