Όλα τα νέα στοιχεία για το θάνατο του Μαυρίκου - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τις συνθήκες του δυστυχήματος

Όλα τα νέα στοιχεία για το θάνατο του Μαυρίκου - Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τις συνθήκες του δυστυχήματος Facebook Twitter
1

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετέβη πριν λίγη ώρα η σύζυγος του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου, προκειμένου να αναγνωρίσει τη σορό, καθώς οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν ήταν σε θέση να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του άνδρα που ανασύρθηκε απανθρακωμένος από το ΙΧ στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγνώριση έγινε τελικά μόνο από τα κοσμήματα που είχε πάνω του το θύμα. Σε κάθε περίπτωση την οριστική απάντηση για την ταυτότητα του άνδρα θα επιβεβαιώσει και η εξέταση DNA, που ακόμη εκκρεμεί.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως οι πόρτες του οχήματος ήταν κλειδωμένες και πως μέχρι να φτάσει η Πυροσβεστική διερχόμενοι οδηγοί που είχαν σταματήσει στο σημείο του δυστυχήματος προσπαθούσαν να σπάσουν τα τζάμια, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά χρειάστηκε η συνδρομή των πυροσβεστών για να απεγκλωβιστεί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τροχό για να κόψουν το όχημα.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο στο αυτοκίνητο να υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, και αυτή τη στιγμή το όχημα έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση ενώ φέρονται να έχουν κληθεί επίσης για την πραγματογνωμοσύνη και μηχανικοί ώστε να δουν αν υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση που μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα το ΙΧ να τυλιχτεί στις φλόγες.

Αν και έχουν σημειωθεί περιστατικά με αυτοκίνητα εν κινήσει που παίρνουν φωτιά λόγω βραχυκυκλώματος, η Αστυνομία αφήνει μέχρι στιγμής ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών σε συνεργασία με την Πυροσβεστική αλλά και πυροτεχνουργούς ψάχνουν για ευρήματα για την παραμικρή υπόνοια πως δεν πρόκειται για ατύχημα αλλά για οργανωμένο σχέδιο.

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου. Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Υπενθυμίζεται πως ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτης Μαυρίκος, είχε συλληφθεί πριν από λίγο καιρό, μαζί με ακόμη δύο δημοσιογράφους, κατηγορούμενοι για εκβίαση σε βάρος ΔΕΚΟ.

Bίντεο ντοκουμέντο από την επέμβαση της Πυροσβεστικής:

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
ολα τα καινουργια αυτοκινητα μετα απο τα 20-30 χιλ/ω κλειδουνουν οι πορτες αυτοματα και μολις βγαλεις το κλειδι τοτε ξεκλειδωνουν.εκτος αν απο μεσα τραβηξεις δυο φορες το χερουλι και τοτε ανοιγει απο μεσα.μαλλον για αυτο δεν μπορουσαν να ανοιξουν απο εξω οι ανθρωποι.καλη δυναμη στους δικους του και στην οικογενια του