ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Mε συγκέντρωση και πορεία γιορτάζουν οι νοσηλευτές σήμερα

Mε συγκέντρωση και πορεία γιορτάζουν οι νοσηλευτές σήμερα Facebook Twitter
0

Με κινητοποιήσεις γιορτάζει το προσωπικό των νοσοκομείων τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείου Υγείας, όπου κρέμασαν και πανό, και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή.

 «Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ημέρα για το νοσηλευτικό κλάδο που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση καθημερινά κάτω από δυσβάσταχτες συνθήκες εργασίας προσφέρουν υπηρεσίες σε Έλληνες και πρόσφυγες, ωστόσο απέχει μακράν από το να είναι ημέρας γιορτής», επισημαίνει με ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), κ. Δημήτρης Σκουτέλης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι  η σημερινή ημέρα θα ήταν ημέρα γιορτής, εάν είχαν καλυφθεί οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων και ειδικότερα  των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασφαλίζοντας έτσι τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας  και δεν αναγκάζονταν οι νέοι συνάδελφοι να αφήσουν την πατρίδα για την εξεύρεση εργασίας.

Mε συγκέντρωση και πορεία γιορτάζουν οι νοσηλευτές σήμερα Facebook Twitter

Επίσης, αν είχε τελεσφορήσει το διαχρονικό αίτημα της νοσηλευτικής κοινότητας «περί θεσμοθέτησης του κλάδου των Νοσηλευτών και ο νοσηλευτής αποκτούσε μια καθαρή και διακριτή επαγγελματική ταυτότητα μεταξύ των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας».

Προϋπόθεση για εορταστική διάθεση θα αποτελούσε η απόσυρση της υπουργικής απόφασης για την σαφή περιγραφή των νοσηλευτικών πράξεων και την κοστολόγησή τους ώστε ο άνεργος νοσηλευτής να μπορεί να παραμείνει στη χώρα του και να καταστεί ελεύθερος επαγγελματίας καθώς και η ενιαία τριτοβάθμια νοσηλευτική εκπαίδευση αντί της διχοτόμησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ισχύει σήμερα.

Ζητούμενο για τον νοσηλευτικό κλάδο παραμένει ακόμη εν έτει 2016 «η ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας μας, ώστε ο νοσηλευτής να είναι υγιής για να παρέχει υγεία».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ