Τα μαζεύει ο Παπαχριστόπουλος για τη διαρροή των Wikileaks - Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του δίνουν την εντύπωση κυβέρνησης απατεώνων

Τα μαζεύει ο Παπαχριστόπουλος για τη διαρροή των Wikileaks - Γεωργιάδης: Οι δηλώσεις του δίνουν την εντύπωση κυβέρνησης απατεώνων Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Μετά τη θύελλα που προκάλεσαν οι δηλώσεις του με τις οποίες υπονόησε ότι η κυβέρνηση ήταν που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω των WiKiLeaks τη συνομιλία Τόμσεν-Βελκουλέσκου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος επιχείρησε να τα μαζέψει.

Μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «με παρερμήνευσαν όπως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ενώ πρόσθεσε πως καλά έκανε η κυβέρνηση και ανακίνησε το θέμα Τόμσεν - Βελκουλέσκου και έστειλε σκληρή επιστολή στη Λαγκάρντ, γιατί έτσι έπρεπε να καεί το θέμα».

Όπως είπε ο «πουθενά από την ομιλία μου δεν βγαίνει πως είπα ότι η κυβέρνηση έκανε την υποκλοπή. Απεναντίας έχω τρία ηχητικά ντοκουμέντα μέσα από το κοινοβούλιο και τις επιτροπές που λέω ότι είναι κατάντια της αντιπολίτευσης να αποδίδει την υποκλοπή στην ελληνική κυβέρνηση, και μάλιστα είχα χρησιμοποιήσει με πολλή αγάπη τη λέξη "ο φουκαράς ο Ρουμπάτης (σ.σ επικεφαλής της ΕΥΠ) θα είχε γίνει ήρωας αν μπορούσε να κάνει αυτή την υποκλοπή που προφανώς έκανε το Wikileaks''».

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας το περιστατικό έκανε λόγο «για κυβέρνηση απατεώνων».

«Μπορεί η Αυλωνίτου να λέει ότι σώσαμε το ΔΝΤ αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου δημιουργούν την εντύπωση στους εταίρους ότι έχουν να κάνουν με κυβέρνηση απατεώνων. Η δήλωση Παπαχριστόπουλο παίζει πρώτο θέμα και αναπαράγεται από διεθνή ΜΜΕ. Αυτό το ζήτημα θα το βρει μπροστά της η κυβέρνηση. Εσάς δεν σας προκαλεί απορία που οι ΑΝΕΛ δηλώνουν ότι ο Τσίπρας κατέγραφε τα τηλεφωνήματα που έκαναν τα μέλη του ΔΝΤ από το Χίλτον;».

Και πρόσθεσε: «Αυτό εγείρει τεράστιο ζήτημα για το κράτος. Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρέπει να εξετάσει άμεσα το θέμα και να καλέσει τον επικεφαλής ΕΥΠ. Είναι εκτεθειμένο το κράτος μας. Είχαμε το πρωτοφανές γεγονός να φύγει η τρόικα στις Βρυξέλλες για να συσκεφτεί και να ξαναγυρίσει το ίδιο βράδυ. Την ώρα που η τρόικα έχει αυτή την υποψία έρχεται βουλευτής σας να πει ότι επί σκοπώ καταγράφονταν οι συνομιλίες».

Αντίδραση υπήρξε και από το «Ποτάμι», το οποίο με ανακοίνωση του έκανε λόγο για «κυνική ομολογία» του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Παπαχριστόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Στο ''φως'' τα μυστικά Τσίπρα – Καμμένου» η Σεβαστουπόλεως αναφέρει ότι «η κυνική ομολογία του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο οποίος προφανώς γνωρίζει τα μυστικά που μοιράζονται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο δείχνει για άλλη μια φορά πόσο τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι είναι αυτοί που κυβερνούν.

Επιβεβαιώνοντας από το βήμα της Βουλής τις υποψίες και τα διεθνή δημοσιεύματα σε βάρος της Ελλάδας, εκθέτουν για άλλη μια φορά τη χώρα και στιγματίζουν την ελληνική πολιτεία» καταλήγει η ανακοίνωση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM