Γερμανία για διαπραγμάτευση: Η εβδομάδα των παθών του Τσίπρα

Γερμανία για διαπραγμάτευση: Η εβδομάδα των παθών του Τσίπρα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
6

Στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται ο γερμανικός τύπος, που κάνει λόγο για «Εβδομάδα των παθών του Τσίπρα».

Συγκεκριμένα, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung, προχωρώντας σε σχετικό παραλληλισμό, παρουσιάζει την Μεγάλη εβδομάδα ως ιδιαίτερα κρίσιμη και επίπονη για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Την Κυριακή οι Έλληνες γιορτάζουν το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή των ορθόδοξων χριστιανών. Όμως για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα φέτος η εβδομάδα των Παθών αποκτά μια ιδιαίτερη, πολιτική σημασία: κατόπιν πιέσεων των διεθνών δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας σε χρόνο ρεκόρ. Αντιδράσεις σημειώνονται εντός της κυβερνητικής παράταξης». Ο ανταποκριτής της εφημερίδας επισημαίνει ωστόσο ότι: «Ο Τσίπρας κινδυνεύει να τραβήξει πολύ το σχοινί εάν λάβει επιπλέον μέτρα λιτότητας. Το πώς μπορεί να ανταπεξέλθει στις οδηγίες των πιστωτών μένει ακόμη ανοιχτό».

 

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζεται και για τα δύο σενάρια. «Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε συμφωνία με τους πιστωτές εντός αυτής της εβδομάδας ταυτόχρονα όμως προετοιμάζεται και για αποτυχία» γράφει η εφημερίδα αναφερόμενη μεταξύ άλλων στο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. «Ακόμη όμως και εάν χρησιμοποιηθεί όλο το ρευστό θα είναι και πάλι δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει την επόμενη δόση».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Φυσικά ο μόνος λόγος που καθυστερεί ο Τσίπρας είναι για να φτάσουμε σε σημείο να μην είναι δυνατόν να παραιτηθεί χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα. Και μετά να μας παρουσιάσει την υποχώρησή του (γιατί πάλι θα υποχωρήσει στο τέλος) ως πατριωτικό καθήκον, και την παραμονή του στην εξουσία ως επιβράβευση. Κλασικός Τσιπρέικος χαζοεκβιασμός. Επειδή λοιπόν εσείς είστε (αποδεδειγμένα, πλέον) κουτοί, και ο ηγέτης σας κουτοπόνηρος, μην νομίζετε όμως πως και οι υπόλοιποι είμαστε έτσι. Φιλικά όλα αυτά :-)
Το έλεος θα το πουμε εμείς που δεν ψηφισαμε Τσιπρα όχι εσείς! Και για μένα κακώς έβαλαν πλάτη τον ιουλιο τα υπόλοιπα κόμματα! Εμένα ως ψηφοφόρους με απογοήτευσαν! Το όχι πήρε 62% και αυτοί ψήφισαν? Είμαστε σοβαροί? Να αφήσουν να πάμε στο διάολο για να γράψει κ η ιστορία ποιος κερατάς μας πηγε στο διαολο!
Βάλανε πλάτη το καλοκαίρι και:1) Οι Συριζαίοι βουλευτές και ψηφοφόροι τούς χλευάζανε.2) Τελικά ο Τσίπρας και οι λοιποί, αντί να κλείσουν την αξιολόγηση το φθινόπωρο, ξανάνοιξαν την "διαπραγμάτευση" (τις βαρουφακείες, δηλαδή) για να μειώσουν το πολιτικό κόστος για τους ίδιους.Όχι λοιπόν και να μας εγκαλούν τα συριζάκια, παρακαλώ πολύ.Να ζητήσετε απ'τον Εθνάρχη σας να παραιτηθεί, εφόσον δεν μπορεί να κυβερνήσει.
Μα το μνημόνιο Τσίπρα πέρασε με ευρύτατη συναίνεση αγαπητε! Με 222 ψήφους στις 14 Αυγουστου , με ψήφους ΝΔ, Πασοκ και Ποταμιου! Τα καραμνημονιακα αυτά κόμματα τι παριστάνουν λοιπον; Το ΚΚΕ, τη ΧΑ; Τον Πελε της Κωνσταντοπουλου; ΕΛΕΟΣ!
Τι λέτε αγαπητέ? Ποιος είπε ότι θα σκισει τα μνημόνια? Ποιος είπε ότι θα κάνει ηρωική διαπραγμάτευση? Ο Μητσοτακης? Ή ο πρωθυπουργός? Και στο κάτω κατω δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάλουν ξανά πλάτη ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ...ο πρωθυπουργός κ το κόμμα του που έφεραν το 4ο μνημόνιο γιατί δεν έβαλαν πλάτη για το 1ο κ το 2ο? Μάλλον ήταν πολύ σίγουροι ότι θα κατάφερναν καλύτερα. Καμία πλάτη να μη βάλει κανένας,ο ΣΥΡΙΖΑ να τα βγάλει πέρα μόνος του όπως τα έχει κάνει, άλλωστε όπως κ οι ίδιοι λένε έχουν δυνατή πληοψηφια με τους ΑΝΕΛ.Κι αν δεν μπορούν ουστ! Ε όχι και να ζητάει συναίνεση κ ψήφιση μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν ναι ούτε για να αγοράσουν χαρτί υγείας τα σχολεια κ που δεν ψηφίζουν ούτε οι ίδιοι οι βουλευτές του!
Δεν θα είχαμε κανένα θέμα εαν ΝΔ και Πασοκ στήριζαν την εφαρμογή του μνημονίου ως θα όφειλαν. Η ίδια πολιτική, εγκεκριμένη από τους εταίρους, συνεχίζεται. Ποιο το προβλημα τους;Εαν συντάσσονται με ΚΚΕ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ή αν είναι δραχμικα κόμματα, ας το δηλώσουν. Αλλιώς κάνουν απλα βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας ώστε να συγκυβερνήσουν ξανά. Λίγη τσιπα δεν βλάπτει! Ο Μητσοτακης δεν ξέρει ότι θα κληθεί να Εφαρμόσει το μνημόνιο Τσίπρα μεχρι το 2018+; Γιατί κοροϊδεύει τον κόσμο οτι θα μειώσει τους φόρους; θα κάνει ηρωική διαπραγμάτευση; θα σκισει το μνημόνιο; Μήπως μαζέψει και τον Βαρουφακη; Τάζει σανό , οπως κι ο Τσίπρας παλιά, και το ξέρει. Ας σοβαρευτουμε πια...