Ο Βενιζέλος θα κρατήσει την εντολή

Ο Βενιζέλος θα κρατήσει την εντολή Facebook Twitter
0

Θα κρατήσει τη διερευνητική εντολή ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθώντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο νέων εκλογών, όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συγκρότηση κυβέρνησης θα στηρίζεται σε δύο λύσεις όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη, όπως εξήγησε, έγκειται στην πρόταση που έχει ήδη διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, υπό την προϋπόθεση να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. Εναλλακτικά, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, εφόσον διαμορφώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων που θα επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Δημοκρατική Αριστερά και άλλες δυνάμεις να σηκώσουν το βάρος της διαπραγμάτευσης, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τη στηρίξει.

Ο κ.Τσίπρας τον ρώτησε αν θα στήριζε μια οικουμενική κυβέρνηση που θα πάγωνε τις διαδικασίες για ένα διάστημα και ο κ. Βενιζέλος τού απάντησε ότι «η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο», δηλώνοντας την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε επιλογή «επιτείνει την ύφεση και την αβεβαιότητα».

«Κατέστη κατανοητό ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Τσίπρα ότι αν καταφέρει να πείσει τον κ. Κουβέλη και τον κ. Καμμένο να σχηματίσουν κυβέρνηση, τότε το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει, με μόνη προυπόθεση να εξασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ