Παππάς για ΔΝΤ: Αν θέλουν να αλλάξουν τη συμφωνία να το πουν δημόσια

Παππάς για ΔΝΤ: Αν θέλουν να αλλάξουν τη συμφωνία να το πουν δημόσια Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

Μιλώντας στο realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς αναφέρθηκε στη στάση του ΔΝΤ και στο ζήτημα της αξιολόγησης λέγοντας ότι «οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει πρώτον να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και δεύτερον να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα που το βλέπω ακόμα πιο δύσκολο».

Και πρόσθεσε: «Γιατί αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο και μετά είναι προς το καλύτερο. Συνεπώς δεν δύναται κανείς σώφρων να βγει στη δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που συμφωνήσαμε».

Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συστήσει εξεταστική επιτροπή για τη Δικαιοσύνη ο υπουργός τόνισε πως «τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, την οποία δεσμευθήκαμε διά στόματος πρωθυπουργού ότι θα καταθέσουμε και η συνολική αίσθηση ότι πλέον η Δικαιοσύνη έχει αφεθεί να κάνει τη δουλειά της θα παγιωθεί».

Ως προς το «πακέτο» των μέτρων και ερωτηθείς αν θα έχουμε φορολογικές επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε:

«Η συμφωνία, την οποία έχουμε υπογράψει, προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%, στα πλαίσια της συμφωνίας -δεν μιλάμε για νέα μέτρα- θα ψηφιστούν κάποια μέτρα».

Και τόνισε: «Υπάρχει το εξής πολύ σημαντικό και πιθανό ενδεχόμενο: τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια, ούτως ώστε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου γιατί θα μπορούμε, όπως το κάναμε φέτος, να υπερβαίνουμε τον στόχο των εσόδων».

Σχετικά με το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», ο ίδιος σημείωσε πως «η άποψή μας είναι ότι τώρα πρέπει να τελειώσει. Το θέμα είναι συνυφασμένο με την ευρωστία του τραπεζικού συστήματος. Χωρίς εύρωστο σύστημα τραπεζικό, η διαδικασία και η προσδοκία της ανάκαμψης, θα είναι πιο δύσκολη».

Ο κ. Παππάς είπε ότι η κυβέρνηση επιμένει στον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξουν θεματικές άδειες ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται.

Όσο αφορά τη διαδικασία του διαγωνισμού δήλωσε ότι «μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα αναρτηθεί η προκήρυξη στο open gov, θα υπάρξει μία ολιγοήμερη διαβούλευση και μετά θα περάσουμε στη διαδικασία υποβολής των φακέλων».

Τέλος, όπως είπε «ο χώρος του Τύπου είναι πολλαπλώς ταλαιπωρημένος -και δεν εννοώ μόνο τον ηλεκτρονικό και την τηλεόραση- και ο χώρος των εφημερίδων. Υπάρχουν φαινόμενα που δεν θα πρέπει να αφήσουμε να συνεχίζονται. Για παράδειγμα, δεν μπορεί όλα τα προϊόντα στην αγορά να έχουν barcode και να μην έχουν οι εφημερίδες, αυτό μέσα στις επόμενες μέρες θα δρομολογήσουμε τη νομοθετική ρύθμιση να το ολοκληρώσουμε».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

Πολιτική / Μαρινάκης για Κασσελάκη: Σήμερα άπαντες κατάλαβαν γιατί απέφευγε να παρουσιάσει το Πόθεν Έσχες του

«Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν χρειαζεται κυριε Παππα να το πουν δημοσια.Δεν εχουν καμμια αναγκη,κανενα λογο,να το κανουν.Διοτι μπορουν να το επιβαλλουν με αλλους τροπους.Και θα επρεπε να το γνωριζετε πολυ καλα αυτο.Δεν προκειται να "σας διευκολυνουν"με δημοσιες δηλωσεις αυτης της μορφης.Αρκει να μην συμφωνουν στην αξιολογηση σταματωντας ετσι την "μεταγγιση αιματος"στον ασθενη για οσο χρονο θελουν.Καλες ειναι οι "επικοινωνιακες ατακες",κ.Παππα.Για οποιαδηποτε κυβερνηση.Ομως καμμια χωρα δεν σωθηκε απο την καταστροφη μεσω αυτων,και μονον.Εκτος και αν δεν ειναι αυτο το θεμα μας.....