Mπουτάρης: Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, όχι η Τουρκία

Mπουτάρης: Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, όχι η Τουρκία Facebook Twitter
SOOC
9

Η Ελλάδα είναι το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης και όχι η Τουρκία, είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη, με 70 εκατ. κατοίκους, στρατό και οικονομία που ανθεί.

"Εμείς είμαστε το χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης, η Ευρώπη μας κρατάει με τα δόντια. Εμείς δεν κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Γιατί βγήκε η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία από το μνημόνιο με την πρώτη και εμείς έχουμε κάνει τρία μνημόνια. Ποιος είναι το χαϊδεμένο παιδί;" τόνισε.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι μόνο με καλή σχέση μπορούν να λυθούν προβλήματα με την Τουρκία, εάν καθίσουμε κάτω και κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις, τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα» δήλωσε επίσης, χαρακτηρίζοντας ως σωστές τις κινήσεις Τσίπρα στη Σμύρνη.

Ακόμη επισήμανε ότι   η Ευρώπη δεν έχει ενιαία αντίληψη για την αντιμετώπιση της κρίσης και στράφηκε κατά της Αυστρίας και των χωρών του Βίσενγκραντ για την πολιτική των κλειστών συνόρων που υιοθετούν. 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να υποδείξει επιπλέον χώρους για τη δημιουργία και άλλων κέντρων φιλοξενίας, ενώ υποστήριξε  ότι το προσφυγικό δεν θα πρέπει να συνδέεται σε καμία περίπτωση με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο podcast «The Rest is Politics», μιλώντας για την ανάπτυξη της χώρας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το μεταναστευτικό, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και το TikTok
NEWSROOM
Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Διεθνή / Ερντογάν κατά Νετανιάχου: Θα τον θυμούνται ως καταραμένο όπως τον Χίτλερ

Ο Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του Μεντερές ανθρώπου που άνοιξε την πόρτα για την επαναφορά του ισλαμισμού στην Τουρκία και επιτέθηκε εναντίον του κοσμικού Γκιουρσέλ που τον ανέτρεψε
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

5 σχόλια
Γιαννης Μπουταρης,κυριες και κυριοι.Αυτος μονον μπορουσε να κανει τετοια δηλωση.Διοτι,ανεξαρτητα απο το αν η εκτιμηση του ειναι ορθη η οχι,το να λεει δημοσια ενας Ελλην αιρετος,και ακρως προβεβλημενος,"αρχων της αυτοδιοικησης"μια φραση την οποια πιθανοτατα θα χρησιμοποιησει ο -ομολογουμενως εξαιρετικος- μηχανισμος της Τουρκικης προπαγανδας,και μαλιστα σε μια τοσο δυσκολη για τα εθνικα θεματα μας περιοδο,δεν ειναι ουτε σοφο,ουτε εδεδειγμενο,ουτε χρησιμο για την χωρα μας.Μαλλον το αντιθετο.
Από την άλλη, είναι παραγωγικό απ' την πλευρά των έξυπνων να κουνάνε το δάκτυλο στους άλλους, όπως κάνεις εσύ τώρα; Εγώ που πιστεύω πως έχουμε πρόβλημα ηγέτιδας αστικής τάξης κι όχι μέσου όρου, το βλέπω ανάποδα όλο αυτό.