Νέες αποκαλύψεις Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει το μνημόνιο από το 2014

Νέες αποκαλύψεις Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει το μνημόνιο από το 2014 Facebook Twitter
2

Nέες αποκαλύψεις για το παρασκήνιο τοου καλοκαιριού και τη ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε χθες η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ιστορίες» (ΣΚΑΪ).

Η τέως πρόεδρος της Βουλής, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του πρωθυπουργού και δήλωσε πεπεισμένη ότι «ενδεχομένως και πριν από τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές».

Σύμφωνα με όσα είπε, η οριστική ρήξη στις σχέσεις τους ήρθε μετά την υπογραφή της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου ενώ μιλώντας για τη μοιραία νύχτα της διαπραγμάτευσης, επισήμανε ότι «δεν υπήρχε ρήγμα τότε, εγώ θεωρούσα πως ο Τσίπρας είχε σπάσει, είχε καταρρεύσει και ότι έπρεπε να τον στηρίξω».

Σε ερώτηση για το πως επιλέχθηκε για πρόεδρος της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε «Μου ανακοίνωσε ο κος. Τσίπρας, τον ρώτησα ποιόν θα κάνει Πρόεδρο της Βουλής, μου είπε ότι θα έκανε τον κ. Βούτση, εγώ του είπα ότι στη θέση του θα έκανα τον κ. Λαφαζάνη που είχε μία πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία».

Για την έντονη συζήτηση που υπήρξε στην κοινοβουλευτική ομάδα αναφορικά με την αποδοχή της πρότασης των δανειστών η κυρία Κωσνταντοπούλου δεν παρέλειψε να επικρίνει και τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη αλλά και για τον κ.Δραγασάκη σημειώνοντας: «για πρώτη φορά άκουσα τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Βαρουφάκη, να λέει ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης, στο οποίο εγώ αναφέρθηκα και είπα μας πώς θα επιστρέψετε 11,5 δις. ευρώ όταν έχουμε δεσμευθεί ότι από αυτά τα 11,5 δις τα 3 θα χρησιμοποιηθούν για το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης, μου απάντησε ότι το πρόγραμμα της Θεσ/νίκης είναι παντελώς στερούμενο ερείσματος και δε θα έπρεπε ποτέ να έχει εκπονηθεί και όταν ζήτησα εξηγήσεις για αυτό από τον υπεύθυνο του προγράμματος τον κ. Δραγασάκη, ο κος Δραγασάκης εξήλθε της αιθούσης και δεν επανήλθε ποτέ».

Για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως δεν υπήρχε καμία πρόταση προς τους βουλευτές και σημείωσε πως η Κοινοβουλευτική ομάδα εξαπατήθηκε και αιφνιδιάστηκε. Η κα. Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να καταφερθεί και κατά του Προκόπη Παυλόπουλου λέγοντας «Είναι πολύ βαριά αυτά στα οποία έχει εμπλακεί ο κος. Παυλόπουλος, είναι πολύ βαρύ το γεγονός ότι ανέλαβε για λογαριασμό των δανειστών να κάνει ακόμη περισσότερα από αυτά που είχαν συμφωνηθείς σε κυβερνητικό επίπεδο».

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης είναι στο σημείο όπου αναφέρεται στο βράδυ της 10ης Ιουλίου:

"Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν ένα σοκ, ήταν αδιανόητο το περιεχόμενο που ήρθε στη Βουλή στην προσυμφωνημένη ημερομηνία 15 Ιουλίου πρέπει να σας πω βεβαία και ότι ρήξη είχε υπάρξει μεταξύ μελών της κυβέρνησης. Γιατί το βράδυ της εξουσιοδότησης το βράδυ της 10ης Ιουλίου είχαν εισβάλει στο γραφείο μου ο κ. Βούτσης, o κ. Τζανακόπουλος (διευθυντής του γραφείου του ΠΘ) ο κ. Φίλης, ο κ Μαντάς και ο κ. Μπαλάφας και με πολύ έντονο τρόπο χτυπώντας τα χέρια τους ο κύριος Βούτσης και ο κ. Φίλης και φωνάζοντας ουσιαστικά διαμαρτύρονταν γιατί δεν επέσπευσα την διαδικασία αυτής της εξουσιοδότησης. Ο κ. Φίλης είχε φτάσει να λέει θα σε τελειώσουμε, ο Βούτσης ότι κάνω πραξικόπημα. Και αντίστοιχα τέτοιου τύπου επεισόδια, διαδραματίστηκαν εκεί, εγώ είχα αντιδράσει είχα ζητήσει από τον κ. Φίλη να φύγει από το γραφείο μου γιατί ήταν η 2η φορά που με απειλούσε με αυτόν τον τρόπο. Εκείνος μου είπε θα φύγεις εσύ από το γραφείο σου, θα φρόντιζαν δηλαδή να φύγω εγώ. Ο Βούτσης μου είχε πάρει πίσω την λέξη πραξικόπημα που μου είχε απευθύνει και τελικώς ακολουθήθηκε η διαδικασία που έπρεπε α ακολουθηθεί, η κοινοβουλευτική διαδικασία και όχι η διαδικασία της υπερεπείγουσας καταστρατήγησης του κοινοβουλίου."

Για την ύπαρξη ή όχι Σχεδίου Β η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως «νομίζω πως ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ότι μπορούσε ώστε να μην υπάρχει σχέδιο Β, να μην υπάρχουν εναλλακτικές και να εμφανιστεί ως αντικειμενική ανάγκη η σύμπραξη στον όλεθρο, τη λεγόμενη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».

Για την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος η κυρία Κωνσταντοπούλου σημειώνει πως ο Πρωθυπουργός ήταν φοβισμένος και σημειώνει πως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος το κλίμα στο μέγαρο Μαξίμου ήταν πένθιμο. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «υπήρχε μία κατηφής ομήγυρη γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων. Μία περίεργη σύνθεση, ήταν εκεί και ο κ. Φλαμπουράρης που δεν είχε λόγο να είναι, και ο κ. Παπαδημούλης που δεν είχε λόγο να είναι. Εν συνεχεία αναδείχθηκαν οι λόγοι της παρουσίας του καθενός».

Κλείνοντας τη συνέντευξή της η κυρία Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος σημειώνοντας «σήμερα είμαι ήδη αντίπαλος του κ. Τσίπρα. βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς».

Με τις πληροφορίες από το ΣΚΑΙ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση - Όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ» λέει ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, η παρωδία να σταματήσει εδώ» εκρήγνυται ο στρατηγός Φράγκος

Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Εμμανουήλ (Φραγκούλης) Φράγκος είναι ο στρατηγός Φράγκος ή συγγενής πρώτου βαθμού με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ - «Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης» έγραψε ο στρατηγός
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν ξέρω τι είναι πιο αστείο, οι αποκαλύψεις οι ίδιες για τις υποτιθέμενες πρακτικές του Σύριζα ή το γεγονός ότι η Κων/ου κάθεται και (πλέον έξω από το παιχνίδι) ξεκατινιάζεται στα συστημικά παράθυρα των συστημικών μέσων μαζικής προπαγάνδας. Ευελπιστώ οι επόμενες αποκαλύψεις για το εγκληματικό παρασκήνιο να γίνουν στην Τατιάνα...