Nέα υπονόμευση της συμφωνίας για το ΝΑΤΟ από την Τουρκία

Nέα υπονόμευση της συμφωνίας για το ΝΑΤΟ από την Τουρκία Facebook Twitter
0

Συνεχίζει να υπονομεύει η Τουρκία τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη σύμφωνη μάλιστα γνώμη της τουρκική κυβέρνησης, για την ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής δύναμης στο Αιγαίο.

Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τώρα την παρουσία της Frontex, επειδή είναι μέλος της και η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ δεν δέχεται να εισέλθει πλοίο της Frontex στα εθνικά χωρικά της ύδατα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο του ΝΑΤΟ προβλέπει ότι όταν τα ραντάρ του ΝΑΤΟ θα εντοπίζουν βάρκες με πρόσφυγες που αναχωρούν από τις τουρκικές ακτές, θα ειδοποιείται η τουρκική ακτοφυλακή να τους γυρίσει πίσω. Εάν η Τουρκία αρνηθεί να τους αναχαιτίσει και περάσουν στα εθνικά χωρικά ύδατα τότε το Λιμενικό θα ειδοποιεί την Frontex, προκειμένου σκάφη της ευρωπαϊκής δύναμης να τους οδηγήσουν στην Τουρκία.

Το σημείο αυτό παραμένει θολό αφού η Τουρκία δεν συνεργάζεται με την Frontex, και δεν δέχεται να εισέλθει πλοίο της Frontex στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διευκρίνισε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Frontex, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την Άγκυρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM