Γιούνκερ: Δεν είναι νόμιμο και πολιτικά αποδεκτό να κλείσουν τα σύνορα

Γιούνκερ: Δεν είναι νόμιμο και πολιτικά αποδεκτό να κλείσουν τα σύνορα Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Κατηγορηματικά αντίθετος στο κλείσιμο των ελληνικών συνόρων δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στη Βild. Ο επικεφαλής της Κομισιόν που συναντάται σήμερα με τον Πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «δεν θα ήταν ούτε νόμιμο, ούτε πολιτικά αποδεκτό, η ΕΕ να συνεργαστεί με τρίτες χώρες προκειμένου να κλείσει να σύνορα ενός κράτους – μέλους».

Τονίζει επίσης ότι δεν πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η Σένγκεν και άρα η ελευθερία διακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών, ενώ αναφέρει ότι «θα επιτύχουμε μόνο εάν συνεργαστούμε στενότερα και με καλύτερη συνεργασία και αν δεν διαρρήξουμε την εμπιστοσύνη».

 «Ναι, θα χρειαστεί χρόνος μέχρι τα μέτρα που αποφασίσαμε στην Ευρώπη τις περασμένες εβδομάδες και μήνες να είναι αποτελεσματικά. Αλλά τώρα στην Ελλάδα, δακτυλοσκοπούνται εννέα στα δέκα άτομα που ζητούν άσυλο. Το Σεπτέμβριο ήταν 8%» επισημαίνει.

Αναφέρεται επίσης σε σημαντικές προσπάθειες της Τουρκίας που οδήγησαν σε μείωση του αριθμού των προσφύγων προς την Ευρώπη, λέγοντας ότι «7.000 πρόσφυγες έρχονταν καθημερινά στην Ελλάδα από την Τουρκία τον Οκτώβριο, ενώ το Δεκέμβριο ήταν 3.500. Τώρα είναι 2.000 άνθρωποι. Επιτέλους βλέπουμε τα πρώτα δείγματα προόδου».

Τονίζει ακόμη ότι «η Άνγκελα Μέρκελ θα μείνει στην εξουσία περισσότερο από τους σημερινούς επικριτές της. Η ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό την οποία υποστηρίζουμε αυτή και εγώ θα είναι επιτυχής».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις λαμβάνοντας το μήνυμα των πολιτών»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις λαμβάνοντας το μήνυμα των πολιτών»

Για την ακρίβεια, υπογράμμισε πως «θα έλθουν νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια. Αρχίζουμε να βλέπουμε μία αποκλιμάκωση των τιμών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, πρέπει να το δούμε αυτό με πολύ μεγαλύτερη ένταση»
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση - Όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ» λέει ο στρατηγός ε.α. Φράγκος

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: «Δεν ήμουν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση, η παρωδία να σταματήσει εδώ» εκρήγνυται ο στρατηγός Φράγκος

Πολλοί θεωρούσαν ότι ο Εμμανουήλ (Φραγκούλης) Φράγκος είναι ο στρατηγός Φράγκος ή συγγενής πρώτου βαθμού με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ - «Δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης» έγραψε ο στρατηγός
THE LIFO TEAM