Η Μέρκελ δηλώνει ότι προτιμά άρση του εμπάργκο στη Ρωσία

Η Μέρκελ δηλώνει ότι προτιμά άρση του εμπάργκο στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος θα προτιμούσε άρση των κυρώσεων προς τη Ρωσία σύντομα, αλλά δεν βλέπει ακόμη τη βάση για να αναληφθεί μια τέτοια πρωτοβουλία, δήλωσαν την Τρίτη στελέχη του κόμματός της Άνκελα Μέρκελ, της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η Μέρκελ σημείωσε μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός της την Τρίτη ότι θα προτιμούσε να «αρθούν σήμερα μάλλον, παρά αύριο» οι κυρώσεις, όμως –«μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να βασίζεται σε γεγονότα επί του πεδίου και αυτό σημαίνει πως δεν συντρέχουν ακόμη οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για τις κινήσεις της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση και η Ε.Ε. τις έχει συνδέσει με την εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών.

Δυτικές κυβερνήσεις λένε ότι διαθέτουν δορυφορικές φωτογραφίες, βίντεο και άλλα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Ρωσία εφοδιάζει με όπλα τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία και ότι η Μόσχα έχει αναπτύξει στρατεύματα στο ουκρανικό έδαφος κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου που ξέσπασε μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014.

Η ρωσική κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες αυτές.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM