Koμισιόν προς Σκόπια: Σε συνεργασία με την Ελλάδα κάθε δράση σας για τους πρόσφυγες

Koμισιόν προς Σκόπια: Σε συνεργασία με την Ελλάδα κάθε δράση σας για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Οποιαδήποτε δράση για σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα θα πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδια για θέματα μετανάστευσης, Έρνστ Τόβε.

«Οποιαδήποτε δράση στα σύνορα της ΠΓΔΜ θα πρέπει να αναλαμβάνεται σε συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές και τη Frontex», είπε η κ. Τόβε, η οποία καλωσόρισε τη βοήθεια που προσφέρουν χώρες της Ε.Ε. στην ΠΓΔΜ για να στηρίξουν τους ελέγχους στα σύνορά με την Ελλάδα.

Σημείωσε επίσης ότι τα Σκόπια έλαβαν επιπλέον 10 εκ. ευρώ για να βελτιωθεί η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα σύνορα της χώρας και για να υπάρξουν συστηματικότεροι έλεγχοι, εποπτεία, ταυτοποίηση και καταγραφή.

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν χρηματοδοτείται το χτίσιμο κανενός φράχτη, καθώς  «το έργο της Επιτροπής στοχεύει στη διαχείριση των συνόρων και όχι στο κλείσιμό τους».

Σε ό,τι αφορά στα hotspots στα ελληνικά νησιά, δήλωσε ικανοποιημένη από την εξέλιξη των έργων.

Από την πλευρά του ο  εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε ερώτηση για το αν η κινητικότητα στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων οδηγεί στην απομόνωση της Ελλάδας, ανέφερε ότι η Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τα κράτη-μέλη της στη διαχείριση αυτής της άνευ προηγουμένου μεταναστευτικής ροής και πρόσθεσε ότι η απάντηση της ΕΕ για την προσφυγική κρίση θα δοθεί σε συνεργασία με την Ελλάδα και όχι κατά της Ελλάδας.

Μίλησε δε και εκείνος για ουσιαστική πρόοδο στην καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η τάση βελτίωσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ