Σκουρλέτης για νέες εκλογές: Αυτό δεν τολμά να το ξεστομίσει ούτε η κυβέρνηση

Σκουρλέτης για νέες εκλογές: Αυτό δεν τολμά να το ξεστομίσει ούτε η κυβέρνηση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Επένδυση» έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, λόγω πιέσεων από την πλευρά των εταίρων για λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων.

«Κάτι τέτοιο δεν τολμά να το ξεστομίσει ούτε η κυβέρνηση» επισήμανε ο υπουργός συμπληρώνοντας πως αυτό που εισπράττει η κυβέρνηση από την κοινωνία είναι η ανάγκη γρήγορης και σταθερής κίνησης στον δρόμο της εξόδου από την ύφεση, αποκλείοντας κάθε περίπτωση.

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις και πέρα από τον «παραμορφωτικό φακό των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που διαμεσολαβεί παρουσιάζοντας ότι επιθυμείται η πτώσης της κυβέρνησης», όπως σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης «οι κοινωνικές ομάδες εκφράζουν μια αγωνία στην οποία ο διάλογος αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο απάντησης.

Για το ασφαλιστικό, ο υπουργός χαρακτηρίζει «στρατηγικό στόχο» την επιλογή, της μη μείωσης των συντάξεων, εφόσον «οι επιπτώσεις από τη μείωσή τους», στα μισά νοικοκυριά τα οποία στηρίζονται σε αυτές, θα επέφερε υφεσιακό σοκ στην οικονομία.

Για την επένδυση στις Σκουριές, εκτιμά ότι οι δηλώσεις και η παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας καθώς και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της από τον Καναδά «δείχνουν πως οι αποφάσεις της λαμβάνονται κατά κύριο λόγο με γνώμονα της εξελίξεις στην αγορά χρυσού, και όχι με βάση τις προσχηματικές δηλώσεις που προκλητικά διατυπώθηκαν κατά την τελευταία του επίσκεψη στη χώρα μας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ