Θεοδωράκης: Φτιάχνετε τη δική σας διαπλοκή.Το δίλημμα είναι Διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Θεοδωράκης: Φτιάχνετε τη δική σας διαπλοκή.Το δίλημμα είναι Διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Facebook Twitter
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές
2

"Ας μιλήσουμε λοιπόν για τηλεόραση. Ας μιλήσουμε για διαπλοκή." είπε απόψε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

Τονίζοντας πως τη διαπλοκή στηρίζει το πολιτικό χρήμα είπε: "Το πολιτικό χρήμα στα ΜΜΕ μπορεί να έχει περιοριστεί σήμερα γιατί «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν» Αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα είναι ξανά εδώ για να νοθεύσει και το επιχειρηματικό παιγνίδι και το πολιτικό παιγνίδι. Πάμε να δούμε όμως τι κάνετε εσείς. Λέτε: "θέλω να κλείσω τέσσερα κανάλια και να δώσω άδεια σε άλλα τέσσερα". Γιατί όμως μόνο 4 κανάλια; Τώρα εκπέμπουν 8 κανάλια εθνικής εμβέλειας Γελάνε οι τεχνικοί της τηλεόρασης με τον ισχυρισμό σας ότι στο ψηφιακό φάσμα που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα χωρούν μόνο 4 κανάλια. Και τώρα πώς εκπέμπουν 8 κανάλια; Με τη σημερινή τεχνολογία η DIGEA έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας."

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η έκθεση που επικαλείται η κυβέρνηση με πηγή τη «Φλωρεντία» είναι γεμάτη ανακρίβειες. "Η Βουλγαρία έχει αδειοδοτήσει 7 κανάλια και όχι 2. Η Τσεχία έχει αδειοδοτήσει 4 και όχι 2. Η Πολωνία έχει αδειοδοτήσει 8 και όχι 3. Γιατί όμως εσείς λέτε 4; Είναι σαν να λέτε απειλώ τους 8 ότι θα γίνουν 4. Με προφανή σκοπό να μπουν σε παζάρια μαζί μου.Ταυτόχρονα υπόσχομαι και σε ένα Τούρκο – άρα το παιγνίδι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο καθότι οι 8 μπορεί να γίνουν 3 και πάει λέγοντας." τόνισε ο κος Θειδωράκης.

"Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι ρυθμίσεις σας δε βάζουν τάξη στο χάος. Αλλά παζάρια με τους καναλάρχες, με τον υπουργό να κρατά την σπάθα και να αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει. Προφανώς θα επιβιώσει ο πιο υπάκουος. Φτιάχνετε ένα καθεστώς δική σας διαπλοκής. Το δίλημμα που σήμερα θέτεται είναι Διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ." είπε.

"Η διαφημιστική πίτα για την τηλεόραση το 2015 θα κυμανθεί γύρω στα 230 εκατομμύρια. 230 εκατομμύρια που τα μοιράζονται 8.
Εσείς λέτε αυτά τα 230 εκατομμύρια να τα μοιράζονται τέσσερις. Αυτό με ποιον τρόπο αποδυναμώνει τους ολιγάρχες καναλάρχες όπως λέτε; Απλώς κάνει λιγότερους και ισχυρότερους τους ολιγάρχες. Η Ευρώπη, που είναι το πρότυπό μας – ελπίζω και το δικό σας –λέει ότι ο κίνδυνος είναι η συγκέντρωση της εξουσίας των ΜΜΕ σε λίγα πρόσωπα Αυτό που ακριβώς προωθείτε. Το λέει και η ΕΣΗΕΑ. Είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε απόπειρα συγκέντρωσης των ΜΜΕ, είτε προέρχεται από πολιτικούς είτε από επιχειρηματίες."συνέχισε ο κος Θεοδωράκης, εκφράζοντας τις ενστάσεις του.

"Η μόνη σας έγνοια είναι να φτιάξετε άλλο ένα ελεγχόμενο καθεστώς. Όπως κάνετε παντού. Όπως κάνετε στο Κράτος. Ζηλέψατε τη δόξα των προκατόχων σας. Αυτοί έκλεισαν την ΕΡΤ εσείς ετοιμάζεστε για πρώτη φορά σε δυτική χώρα να ρίξετε μαύρο σε ιδιωτικούς σταθμούς. Παραφράζοντας τους ποιητές θα έλεγα: Είστε το παλιό - Που σέρνεται πάνω σε καινούργια δεκανίκια Αλλά αυτό δεν σας κάνει νέο!" κατέληξε.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
""Το δίλημμα που σήμερα θέτεται είναι Διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ." είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης,συμφωνα με το κειμενο της Lifo.Αντιπαρερχομαι τον πειρασμο να σχολιασω δεοντως το ....υπεροχο "θετεται" (..αντι του ορθου "τιθεται")διοτι δεν ειμαι βεβαιος αν εχει αποδοθει επακριβως η εκφραση του.Αν και κατι τετοιο δεν θα με εξεπληττε προερχομνο απο τον Σταυρο,οφειλουμε να ειμαστε δικαιοι.Διοτι η ...μητροτητα της εν λογω...εξελιξης της γλωσσας μας ανηκει-και αυτη-στην διαχρονικη ηγερια των μυστων της ελληνικης γλωσσας,στην αξεπεραστη Λαιδη της τεχνης και των γραμματων, Αντζελα Δημητριου !.Οσον,παντως,αφορα στο διλημμα το οποιο επισημαινει ο Σταυρος ,"Παλια η νεα διαπλοκη στα καναλια",οφειλουμε να παραδεχθουμε οτι μαλλον γνωριζει το θεμα,και μαλιστα σε βαθος !