Δυσαρέσκεια στην Κομισιόν για τους διορισμούς της κυβέρνησης σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς

Δυσαρέσκεια στην Κομισιόν για τους διορισμούς της κυβέρνησης σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς Facebook Twitter
8

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος της Ευρωζώνη - ο οποίος δεν κατονομάζεται - τόνισε σήμερα στις Βρυξέλλες πως οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης ήταν ειλικρινείς και σημειώθηκε πρόοδος,  ωστόσο έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως υπάρχουν ακόμη πολλές διαφορές σε θέματα όπως στο ασφαλιστικό, τα δημοσιονομικά, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και η δημόσια διοίκηση. 

Ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να προβλέψει την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν θα γίνει γνωστό ούτε μετά τη μεθαυριανή συνεδρίαση του Εurogroup.

Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ο αξιωματούχος τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε δρόμο σύγκλισης αλλά οι διαφορές παραμένουν» και επεσήμανε το γεγονός πως παρότι έχει γίνει πρόοδος στο ασφαλιστικό υπάρχουν ακόμα άλυτα ζητήματα όπως το πόσα χρόνια θα πρέπει κάποιος να έχει δουλέψει για να έχει πρόσβαση σε πλήρη σύνταξη, το ζήτημα των ποσοστών αναπλήρωσης και το θέμα του πως συνδέεις το σύστημα με την μαύρη αγορά εργασίας.

Για τα δημοσιονομικά επισήμανε ότι τα στοιχεία για το 2015 που δόθηκαν από τις ελληνικές αρχές θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στον προϋπολογισμό του 2016 και αυτό γίνεται τώρα. Άλλωστε, συνέχισε, στο προσχέδιο του 2016 υπήρχαν μέτρα 1% του ΑΕΠ που είχε αποφασιστεί με συμφωνία των δύο πλευρών να εξειδικευθούν αργότερα και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.

Αναφορικά με το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό για ορισμένες χώρες και πρέπει να κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση. Πρέπει να αναλάβει το ταμείο αρμοδιότητες για θέματα που σήμερα άπτονται της ευθύνης της κυβέρνησης, υπογράμμισε.

Για τη δημόσια διοίκηση, τόνισε ότι οι πρόσφατες τοποθετήσεις σε οργανισμούς τους δημόσιου τομέα προκάλεσαν απογοήτευση στους θεσμούς. «Είχαμε πολλούς διορισμούς και πολλές απογοητεύσεις από υπουργεία της πρώτης γραμμής που δεν πήραν στα σοβαρά την ελληνική δέσμευση του Ιουλίου και αυτό είναι ευφημισμός» είπε χαρακτηριστικά για να τονίσει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, σε σχέση με τη νευρικότητα που παρατηρείται στο ελληνικό χρηματιστήριο, είπε ότι δεν είναι ενδογενές πρόβλημα αλλά θα πρέπει να συνδεθεί με την κατάσταση που επικρατεί και διεθνές και αυτό οφείλεται περισσότερο στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες χώρες.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πολυ καλα εκανε και αντεδρασε η κομισσιον στους διορισμους.Μπραβο της.Ειναι αλλωστε συνεπης στις αντιδρασεις της.Διοτι ειχε αντιδρασει το ιδιο εντονα και δυναμικα στους μαζικους διορισμους του προσφατου παρελθοντος απο προηγηθεισες κυβερνησεις.Η μηπως δεν θυμαμαι καλα.......
Χαρακτηριστική αντίδραση "δεν είμαι μόνο εγώ απατεώνας κυρία, και άλλοι είναι". Το γεγονός ότι τότε δεν περίμεναν να πάρουν πίσω λεφτά από εμάς θα έπρεπε να λέει κάτι.
@ Citellius citellius"Χαρακτηριστικη αντιδραση".Συμφωνω απολυτα.Ειναι ,οντως,"χαρακτηριστικη αντιδραση" απο μια συγκεκριμενη κατηγορια "σχολιαστου" η πληρης ,και διαστρεβλωτικη,"προσεγγιση"του θεματος.Διοτι,οπως ειναι ηλιου φαεινοτερο,το σχολιο μου αφορα στην Κομισσιον,και μονον σε αυτην.Επισημαινοντας το οτι ενω τωρα αντεδρασε,και καλως,στους διορισμους,στο προσφατο παρλθον ειχε κανει ,σε αναλογες και αρκετα χειροτερες περιστασεις,"γαργαρα"επι του ιδιου ακριβως ζητηματος.Αυτο εγραψα,και τιποτε αλλο.Ερχεσαι,λοιπον,ως "καλος σχολιαστης"και μου προσαπτεις οχι απλα κατι ασχετο με αυτο που εγραψα,αλλα το ακριβως αντιθετο ! Οχι οτι παρομοιες πρακτικες πρεπει να ειναι καταδικαστεες απο οπου και αν προερχονται,οτι δεν πρεπει να αντιμετωπιζονται με δυο μετρα και δυο σταθμα.αλλα οτι οι πρακτικες του παρελθοντος συνιστουν οιωνει νομιμομοποιηση επαναληψης τους !Τι να πω αλλο πλην του οτι παρομοια "αντιμετωπιση" σχολιων μου δεν ειναι ,δυστυχως,σπανια.Σε σημειο που να κοντευω ,πλεον,να το συνηθισω !
Αν καταλαβαίνω καλά από την απάντησή σου, τις δύο πρώτες προτάσεις τις εννοείς κυριολεκτικά και τις επόμενες ειρωνικά; Διότι εγώ, φαντάζομαι και άλλοι, εξέλαβαν το σχόλιο σου ως εξ'ολοκλήρου ειρωνικό. Αν είναι έτσι σου ζητώ συγγνώμη, αλλά άλλη φορά να γράφεις πιο ξεκάθαρα :)
@ Citellius citelliusΤο γεγονος και μονον οτι ζητησες συγγνωμην καταμαρτυρα οτι δεν ειχες κακη προθεση.Κατα συνεπεια οφειλω και εγω,με την σειρα μου,να σου ζητησω συγγνωμην αν η αντιδραση μου ηταν-η φανηκε-καπως υπερβολικη.Εχω ,δυστυχως,υποστει τοσες φορες σκοπιμη διαστρεβλωση των γραφομενων μου απο καποιους σχολιαστες ,ωστε αντιδρω μαλλον αυτοματα ,και αποτομα.Οσον αφορα στην παραινεση σου "..να γραφω πιο ξεκαθαρα" δεν ειναι ,δυστυχως,ευκολο να αλλαξει καποιος -ειδικα στην ηλικια μου- υφος και στυλ γραψιματος.Θα το προσπαθησω,παντως.
Αχ νατοι παλι οι ΑΕΑΕ (Ανωτεροι Ευρωπαιοι αξιωματουχοι της Ευρωζωνης) που δες κατανομαζονται και γραφονται τα καλυτερα αρθρα στο.. ονομα τους!