Der Standard για Αλέξη Τσίπρα: Ο άνθρωπος με τις δύο ψυχές

Der Standard για Αλέξη Τσίπρα: Ο άνθρωπος με τις δύο ψυχές Facebook Twitter
1

"Βήμα βήμα δουλεύουν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του τον κατάλογο εξόδων, τον οποίο ποτέ δεν ήθελαν. Έναν χρόνο μετά την εκλογική του νίκη, η απογοήτευση είναι μεγάλη. Μόνο η ρητορική του παραμένει ίδια- προκλητική και με αυτοπεποίθηση" γράφει η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Στο σημερινό της δημοσίευμα με τίτλο "Αλέξης Τσίπρας: Ο άνθρωπος με τις δύο ψυχές" σχολιάζεται ο ένας χρόνος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. "Το τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου που καταπάτησε τις πολιτικές του πεποιθήσεις και πολλούς από τους συντρόφους του, μπορούμε μόνο να το υποθέσουμε" σημειώνει το άρθρο.

"Εμείς αναπνέουμε με αξιοπρέπεια και αγωνιζόμαστε για έναν πληγωμένο λαό" είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή το βράδυ. Ωστόσο η αυστριακή εφημερίδα θυμάται τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, πριν ένα χρόνο, την βραδιά που κέρδισε τις εκλογές. "Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Αφήνει πίσω την καταστροφική λιτότητα. Αφήνει πίσω τον φόβο και την απολυταρχία. Αφήνει πίσω πέντε χρόνια εξευτελισμού και πόνου" φώναζε τότε ο επόμενος επικεφαλής της κυβέρνησης και χιλιάδες επευφημούσαν στην κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρατηρεί η Der Standard.

"Ο Τσίπρας και οι άνδρες του αμφισβήτησαν τις εξουσίες: Γερμανία, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο" παρατηρεί το άρθρο, συμπληρώνοντας πως "ο Αλέξης Τσίπρας εξημερώθηκε". "Ακόμη και στο κέντρο του καπιταλισμού, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Έλληνας πρωθυπουργός κινήθηκε με ευχαρίστηση" προστίθεται.

Σε άλλο της σημείο, γίνεται αναφορά στο βράδυ της 13ης Ιουλίου, οπότε και "ο Αλέξης Τσίπρας συνθηκολόγησε με τους Ευρωπαίους εταίρους". "Ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχτηκε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Ο Τσίπρας επέλεξε το ευρώ... Αυτές τις ημέρες το συνταξιοδοτικό φέρνει τον Έλληνα πρωθυπουργό υπό πίεση" σχολιάζει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM