H Γεροβασίλη προειδοποιεί τους αγρότες πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει και αν δεν περάσει το ασφαλιστικό θα μειωθούν οι συντάξεις

H Γεροβασίλη προειδοποιεί τους αγρότες πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει και αν δεν περάσει το ασφαλιστικό θα μειωθούν οι συντάξεις Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

"Τα προβλήματα στον αγροτικό τομέα είναι πολλά και δύσκολα και οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται" παραδέχτηκε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο η κα Γεροβασίλη κράτησε αυστηρή στάση και προειδοποίησε πως αν δεν περάσει αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων και κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος.

Επιπλέον ανέφερε πως το ΔΝΤ ζητάει μείωση των συντάξεων, σημειώνοντας πως η άποψή του "είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη ότι αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες".

Ερωτηθείσα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν τρομάζει, διαφορετικά "θα κρυβόμασταν στο σπίτι", όπως είπε, εκτίμησε ότι πολλά πράγματα έχουν παρερμηνευτεί και χρήζουν εξηγήσεων, ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχουν σημεία που επιδέχονται βελτιώσεων. Επιπλέον απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης καταστολής των αγροτικών μπλόκων.

Κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η Όλγα Γεροβασίλη εκτίμησε πως "δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα" και πρόσθεσε ότι "οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκαν για να μην πιέζονται από τις λαϊκές απαιτήσεις. Είναι σύμμαχοι. Πιεζόμαστε όλοι από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και είμαστε εδώ για να παλέψουμε το δυνατόν να το αντιμετωπίσουμε".

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. "Δεν τίθεται θέμα εκλογών, αυτός είναι ο σχεδιασμός κάποιων που ονειρεύονται, η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή", τόνισε χαρακτηριστικά.

Με τις πληροφορίες του MEGA

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κι αν περάσει υπάρχει κίνδυνος για την επιβίωση όσων ακόμα εργάζονται. Έλεος πια με τις συντάξεις. Καταντήσαμε μια χώρα συνταξιούχων και όλοι τρέμουν μήπως μειωθούν οι συντάξεις. Κανείς δεν μιλάει για τους ανέργους κανείς για αυτούς που εργάζονται και ζουν με 500 ευρώ κανείς για τους άστεγους και αυτούς που φεύγουν αναζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αλλού.Μόνο οι συνταξιούχοι υπάρχουν σ' αυτή τη χώρα που ήμαστε έτοιμοι να την πουλήσουμε ολόκληρη για να τους ταΐζουμε.Έλεος πια.