Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός

Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός Facebook Twitter
12

 

Die Welt: Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός Facebook Twitter

«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» είναι ο τίτλος στο αποψινό πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανική εφημερίδα Die Welt. Η εφημερίδα σχολιάζει ασκώντας πολύ σκληρή κριτική τη σημερινή εμφάνιση του έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στην Ελβετία και στέκεται στην αντιπαράθεση με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Το άρθρο αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετέθη εξαιτίας της ελλιπούς γνώσης του στα οικονομικά και των μετωπικών επιθέσεων κατά του Σόιμπλε. "Στο μέλλον όλοι θα είναι διάσημοι για 15 λεπτά είχε πει ο διάσημος καλλιτέχνης Άντι Γουόρχολ. Το τέταρτο της ώρας που αναλογεί στον Τσίπρα, φαίνεται πως έληξε, και αυτό ήταν κάτι που σήμερα έγινε ορατό στο Νταβός" αναφέρει αρχικά το σκληρό άρθρο.

"Πριν κάποιους μήνες το σετ Τσίπρα - Σόιμπλε θα ήταν μια ευκαιρία για καλή δημόσια διαμάχη με τον Τσίπρα σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ωστόσο τώρα, οι Έλληνες παίζουν δεύτερο ρόλο και ο ισχυρογνώμων πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να βγάλει τη χρεωμένη χώρα το από την κρίση. Πλέον η Ευρώπη έχει διαφορετικά προβλήματα", επισημαίνει η Die Welt.

 

"Ο Τσίπρας δεν έκανε καμία προσπάθεια για να αποδείξει το αντίθετο σήμερα. Έκανε έκκληση για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όμως αυτό που εννοούσε ήταν περισσότερα χρήματα για την καταχρεωμένη χώρα του" αναφέρει η εφημερίδα η οποία προσθέτει πως έδειξε ότι δεν έχει καμία οικονομική γνώση και πως η στάση του προκάλεσε το ξάφνιασμα στην αίθουσα και έκανε τους παρευρισκόμενους να κουνούν το κεφάλι. 

 

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Τσίπρας εμφανίστηκε ξεροκέφαλος και όσα είπε δείχνουν πως δεν έχει καταλάβει την κρισιμότητά της κατάστασης και προσθέτει "Από τις χρηματαγορές εισέπραξε την απάντηση. Οι αποδόσεις ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκαν προς τα πάνω στο 10,4% που είναι το ψηλότερο επίπεδο του χρόνου από τον περασμένο Αύγουστο."

Ειδική αναφορά, σε ειρωνικό ύφος, γίνεται και για τη συνέντευξη στο Bloomberg στην οποία ο Τσίπρας ανέφερε πως η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομία το 2016. "Αυτή η φράση γελοιοποίησε τον Τσίπρα στην επιχειρηματική ελίτ του Νταβός" εκτιμά η εφημερίδα.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ