Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τους μετακλητούς υπαλλήλους

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για τους μετακλητούς υπαλλήλους Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Την ώρα που ο Μητσοτάκης συναντιέται με τον Αλέξη Τσίπρα, κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων. Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση για «έφοδο κατάληψης του κράτους» με το Μαξίμου να περνά στην αντεπίθεση λέγοντας ότι η ΝΔ είναι αυτή που «επιχείρησε να επιβάλει τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου».

«Οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους», είναι η απάντηση του Μαξίμου στις επιθέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες για το ζήτημα των μετακλητών υπαλλήλων. Η ηγεσία Μητσοτάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και τον λαϊκισμό. Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Γ.Γ του πρωθυπουργού και καλεί τη ΝΔ να χαμηλώσει τους τόνους.

«Όσο για τους κλαυθμούς "για τις δουλειές που χάνονται" ας πάνε αλλού να τα πούνε αυτά. Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, δύσκολα θα πλασάρουν τον θατσερισμό τους ως κοινωνική ευαισθησία», αναφέρεται στη σχετική απάντηση με την προτροπή «οι άνθρωποι που επιχείρησαν να επιβάλλουν τους κολλητούς τους ως ισόβιους διοικητές στο Δημόσιο, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ας μην μιλάνε για κρατισμό και βολεμένους». «Το κόμμα των θαλασσοδανείων -τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός- ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει», προσθέτει το Γραφείο Τύπου.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «έφοδο κατάληψης του κράτους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι την ώρα που βάλλεται η ανάπτυξη, η εργασία και χάνονται κάθε μέρα δουλειές, το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκαλεί την κοινωνία και αυτό που βλέπουμε όλοι είναι έφοδος κατάληψης του κράτους.

«Παντού "σύντροφοι", συγγενείς και φίλοι της εξουσίας. Σε μόνο δύο μήνες διπλασίασαν τους μετακλητούς στα υπουργεία, αποκεφάλισαν διοικήσεις νοσοκομείων, μεθόδευσαν έκτακτες κρίσεις στην Αστυνομία. Να γιατί αποκήρυξαν την αριστεία», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος προσθέτοντας ότι η ΝΔ επιμένει στην αριστεία και στην αξιοκρατία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM