LIVE!

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα αισθάνεται τη Γερμανία ως φίλη χώρα

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα αισθάνεται τη Γερμανία ως φίλη χώρα Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

"Η Ελλάδα βλέπει τη Γερμανία ως φίλη χώρα και ως δύναμη που μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία της Ευρώπης", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την αρχική κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue. 

Τα βασικά θέματα της συνάντησης ήταν το προσφυγικό και η κρίση χρέους, ενώ αναφορά έγινε και στις πολεμικές αποζημιώσεις.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Γερμανό Πρόεδρο για τη συμβολή του στην εμπέδωση της άποψης ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Ανέφερε δε ότι συνεχίζεται η παράδοση των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Χέλμουτ Σμιτ, που οδήγησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη.


Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο κ. Παυλόπουλος επαίνεσε τη στάση της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. «Οι μεγάλοι ηγέτες αναδεικνύονται μέσα από μεγάλες αποφάσεις. Διαλέγονται με την ιστορία και όχι με την συγκυρία», είπε. Προσέθεσε ότι «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό με βάση τις αξίες της Ευρώπης, του πολιτισμού και της δημοκρατίας», ενώ κάλεσε όλους τους εταίρους να σεβαστούν αυτές τις αρχές. 


Αναφέρθηκε, επίσης, και στην υποχρέωση της Τουρκίας να τηρήσει και εκείνη τις δεσμεύσεις της, κυρίως σε ό,τι αφορά την παράτυπη διέλευση των οικονομικών μεταναστών προς την Ελλάδα. «Το λέω τείνοντας χείρα φιλίας», διευκρίνισε. Ο κ. Παυλόπουλος ανέδειξε ακόμη την ανάγκη να γίνει σαφής η διάκριση μεταξύ προσφύγων και τρομοκρατών. 


Ολοκληρώνοντας, ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε γενναία την "συγγνώμη" του Γερμανού Προέδρου για τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι θηριωδίες δεν εκφράζουν και δεν εξέφρασαν ποτέ τη γερμανική ψυχή. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στο πλαίσιο του διεθνούς νομικού πολιτισμού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού, η Ελλάδα θεωρεί κάποιες απαιτήσεις νομίμως ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες, αλλά αισθάνεται τη Γερμανία ως φίλη χώρα και ότι όλες οι δημοκρατικές της δυνάμεις είναι προσανατολισμένες στη διατήρηση αυτής της φιλίας, ώστε να μην επαναληφθούν υποθέσεις του παρελθόντος και να μην χρειαστεί ξανά να αναβάλουμε συνάντηση των δύο Προέδρων -όπως συνέβη πριν από λίγους μήνες.

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM