Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ

Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ Facebook Twitter
7


Ανακοινώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη ο Ευ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει το 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθεί ο Απ. Τζιτζικώστας με 20,3% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 11,4%.

Σχετικά με την πρωτοφανή καθυστέρηση της ανακοίνωσης ο κος Τραγάκης ανέφερε: "Κατά τη διαδικασία παρουσιάσθηκαν κάποια τεχνικά θέματα που αντιμετωπίσθηκαν επιτυχώς, γι' αυτό χρειασθήκαμε και περισσότερο χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι τρεις λειτουργίες έκανε η Επιτροπή μας: Έκανε τη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών, τη λειτουργία των Προέδρων, δηλαδή των δικαστικών για τις Εθνικές Εκλογές και την επιβεβαίωση που γίνεται από τα Πρωτοδικεία. Αυτός ήταν και ο λόγος για την καθυστέρηση."

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Και ομως,παρα τις όποιες ατελειες και προβληματα που εμφανισθηκαν,τοσο η ιδια η διαδικασια ψηφοφοριας και συμμετοχης,οσο και,κυριως,το αποτελεσμα,ειχαν ιδιαιτερο ενδιαφερον.Οσον αφορα στο πρωτο ενδιαφερον δεν ειχε μονον ο μεγαλος αριθμος αυτων που εψηφισαν,αλλα και η "ηλικιακη"και "κοινωνικη"συνθεση του εν λογω "εκλογικου σωματος".Οσοι περασαν,εστω και εξω, απο τα εκλογικα τμηματα, παρετηρησαν τις "ουρες"που υπηρχαν και συζητησαν με τους αναμενοντες εξηγαγαν αρκετα χρησιμα συμπερασματα.Οσον αφορα στο δευτερο,στο ιδιο το αποτελεσμα, προσωπικα το βρηκα απολυτως φυσιολογικο.Ισως μονον να περιμενα λιγο πιο πανω,δυο-τρεις μοναδες,τον Αδωνι.Τιποτε αλλο.Το αποτελέσμα αυτο,ομως,"χρωματιζει"αρκετα αδρα το νεοδημοκρατικο περιβαλλον της σημερον.Βγαζοντας πρωτον τον "παραδοσιακο"και"φιλελευθερο" δεξιοκεντρωο Βαγγελα,και δευτερον τον "ανανεωτη",φιλελευθερο,κεντροδεξιο,Κυριακο.Ενδιαφερον εχει,βεβαια,και το οτι καποιες "δημοσκοπησεις"εδιναν τον Τζιτζικωστα να προηγειται(!)του Μειμαρακη,συγκεντρωνοντας ποσοστα της ταξεως του 33-34 % !Μια υποψηφιοτητα η οποια ,για πολλους λογους,δεν εχε καμμια τυχη οχι να επικρατησει,αλλα ουτε καν να περασει στο δευτερο γυρο.Ενας ακομη "θριαμβος" εταιρειων δημοσκοπησεων.Βεβαια,για να ειμαι δικαιος,οχι των γνωστων και μεγαλων,οι οποιες δεν δεχθηκαν καν να κανουν σχετικη δημοσκοπηση,αλλα καποιων τις οποιες ,εγω τουλαχιστον,δεν ειχα ξανακουσει ποτε.
Γεια σου Λάμπρο!Ο Τζιτζικώστας είναι ο μόνος εκ των υποψηφίων που ξόδεψε χρήμα, σοβαρό χρήμα εννοώ, είχε τεράστια στήριξη από τη Σαμαρική πτέρυγα - υποθέτω θα στηρίξουν Μεϊμαράκη τώρα - και αν και προβληματική υποψηφιότητα τερμάτισε τρίτος με μικρή σχετικά διαφορά από τον Κυριάκο. Θλιβερό, πάλι καλά βέβαια δεν πήγε τελικό. Νομίζω πως θα βγει ο Βαγγέλης ο Μεϊμαράκης, καμία ελπίδα για τη ΝΔ, θλιβερή επιλογή, αν και όχι η χειρότερη δυνατή. Προτιμώ χίλιες φορές μια Καραμανλίκή ΝΔ - κλαίω που το λέω, σχώρα με - από τη Σαμαρική version. By the way, οι Σαμαρικοί χθες καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, οι Καραμανλικοί στην πλειοψηφία τους πέταξαν αετό. Η διαδικασία ήταν θλιβερή, απόδειξη του πόσο σκουριασμένοι είναι οι μηχανισμοί του κόμματος. Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση, φοβάμαι όμως πως δεν θα την κάνει. Είμαστε καταδικασμένοι.
Αγαπητε skeletorΟσον αφορα στο θεμα Τζιτζικωστα θυμασαι,πιστευω,οτι ειχες διαφωνησει οταν ειχα γραψει οτι δεν εχει καμμια απολυτως πιθανοτητα να διεκδικησει,εστω,την Προεδρια της Ν.Δ.Και αυτο διοτι ως ατομο το οποιο δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με τα πολιτικα κομματα,και με την Ν.Δ. ειδικοτερα,μπορω να παρατηρω "απο μακρυα"ολο το "δασος"και οχι μονον καποια απο τα "δενδρα" τα οποια το συνθετουν.Ηταν ,λοιπον,προφανεστατο οτι ο Τζιτζικωστας ηταν αδυνατο να αποκτησει πανελλαδικα ερεισματα,ως ακρως παραδοσιακος "τοπαρχης"Βορειου Ελλαδος που ειναι.Οσον αφορα ,τωρα,τις εκτιμησεις σου συμφωνω,μεν ,οτι θα βγει ο Μειμαρακης,αλλα πολυ πιο δυσκολα απ'οτι εκτιμουν οι περισσοτεροι.Δεν ειμαι,ομως,βεβαιος οτι αντιλαμβανομαι τι εννοεις οτι προτιμας μια Καραμανλικη Ν.Δ. απο μια Σαμαρικη.Ο Μειμαρακης ειναι,φυσικα,ο "τοποτηρητης"του Καραμανλη,μεχρις οτου δημιουργηθουν οι συνθηκες απολυτης καταστροφης οι οποιες θα καταστησουν "επιβεβλημενη"την επιστροφη του,αλλα ως "νεου Εθναρχη",οχι απλα ως αρχηγου της Ν.Δ.Κατι που μαλλον δεν θα αργησει παρα πολυ.Ο Μητσοτακης,ομως,δεν εχει καμμια,φυσικα, σχεση με τον Σαμαρα ; Η αντιπαραθεση ηταν εξ υπαρχης προφανες οτι θα ειναι μεταξυ Καραμανλικων και Μητσοτακικων,με τις "προμετωπιδες" παραδοσιακοι-εκσυγχρονιστες.Οι "Σαμαρικοι" δεν ειχαν καμμια απολυτως ελπιδα.Διοτι ο μεν Τζιτζικωστας αποτελει πολιτικα φαιδρη περιπτωση ,απο οποια οπτικη γωνια και αν το εξετασεις,ο δε Αδωνις "εγειρει"μεν εντονο παθος σε αρκετους,αλλα ταυτοχρονα δημιουργει εντονοτερες επιφυλαξεις,ακομη και φοβο,σε πολυ περισσοτερους.Τελος το οτι το πολιτικο συστημα στην Ελλαδα ειναι "γυμνο"εχω βαρεθει να το λεω.Μεσα απο μια πορεια δεκαετιων το παρακολουθησα να μετατρεπεται απο "εργοστασιο παραγωγης και εφαρμογης πολιτικης"(σωστης η λαθος ειναι δευτερευον...) σε ενα "θερμοκηπιο καλλιεργειας σαπροφυτων",με εξειδικευση στην παραγωγη ειτε "κυμβαλων αλαλαζοντων",ειτε απολυτως ιδιοτελων αμοραλιστων.Εκβαλλοντας απο τους κολπους του,στο συνολο τους σχεδον,οσους ειχαν τις ικανοτητες και την προθεση να υπηρετησουν τα συμφεροντα της χωρας και του λαου της.Οπως αντιλαμβανεσαι,και για πρωτη μαλλον φορα,θα προσυπογραψω ανεπιφυλακτα το καταληκτικο συμπερασμα σου.Διατηρωντας,ομως,την ελπιδα να κανουμε και οι δυο μεγαλο λαθος !!!
Μετά από τρεις μέρες παιδιά ο καθένας δικαιούται να πει ότι θέλει για αυτή τη διαδικασία. Στην καλύτερη - στην καλύτερη επαναλαμβάνω - η διαδικασία ήταν αποτυχημένη, η οργάνωση παρωχημένη και ο κόσμος που την τίμησε εκτεθειμένος από το κόμμα. Στη χειρότερη..... τέλος πάντων. Βλέποντας και τη σημερινή εικόνα στη Βουλή με το Σύμφωνο Συμβίωσης, ελπίζω η ΝΔ να αλλάξει σελίδα και προσανατολισμό. Για το καλό της και το καλό της κοινωνίας και της χώρας.