Όμοφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από την ελληνική Βουλή

Όμοφωνη αναγνώριση της Παλαιστίνης από την ελληνική Βουλή Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
4

Πριν από λίγη ώρα, η Βουλή των Ελλήνων, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης υπό την παρουσία του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούτ Αμπάς ζήτησε ομόφωνα από την ελληνική κυβέρνηση την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης.

Ο κύριος Αμπάς έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Σας υποδεχόμαστε με την παρουσία του πρωθυπουργού και μελών του προεδρείου της Βουλής, του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας και της Επιτροπής Ελληνο-παλαιστινιακής φιλίας της Βουλής», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Βούτσης, με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης να δηλώνει: «Το μεγαλειώδες βήμα της εισήγησης προς την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης θα καταγραφεί στην ιστορία και την πορεία του παλαιστινιακού λαού».

«Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο δικό μας σπίτι. Θα ακολουθήσουν και άλλα βήματα για την σύσφιξη των στενών ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών», πρόσθεσε ο κ. Αμπάς και κατέληξε: «Πρόσφατα υποδεχθήκαμε τον πρωθυπουργό, ελπίζουμε να υποδεχθούμε σύντομα τον Πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας».


Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Βουλής, όλες οι πτέρυγες έδωσαν το «πράσινο φως» για την αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος πραγματοποιεί αυτή την ώρα ομιλία στην Αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Αμπάς με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

Πολιτική / Γεραπετρίτης για την εκλογή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Θα επηρεάζουμε κρίσιμες διεθνείς αποφάσεις»

«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη συγκυρία που διανύουμε καθώς η “γειτονιά μας” διαταράσσεται από δύο πολέμους» επισήμανε ο Γιώργος Γεραπετρίτης
NEWSROOM
Live η κεντρική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Σύνταγμα

Πολιτική / Στέφανος Κασσελάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για τη μεταβίβαση της εταιρείας μου- Δεν φανταζόμουν τέτοια λάσπη»

«Είπα νωρίτερα ότι σας περίμενα καιρό στη ζωή μου. Αλλά έχω την αίσθηση ότι με περιμένατε κι εσείς» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM
Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

Πολιτική / Σακελλαροπούλου για Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Διεθνής αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου της Ελλάδας

«Στη σημερινή, εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη διεθνή ασφάλεια, η πατρίδα μας θα συνεχίσει να πορεύεται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τις αρχές του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μάθε πού ψηφίζεις- Σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα πολλοί ψηφοφόροι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η ψηφιακή πλατφόρμα περιλαμβάνει μεταβολές βασικών καταλόγων και καταλόγων Ευρωπαίων πολιτών μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024, καθώς και μεταβολές στους καταλόγους ετεροδημοτών μέχρι τις 30 Απριλίου 2024
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σκάρτο ένα μήνα πριν ο ολίγιστος τσίπρας αναγνώριζε την Ιερουσαλήμ ως "ιστορική πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους" κάνοντας διπλωματικό δώρο στο Ισραήλ (ασχέτως που κατ'εμέ είχε μάλλον δίκιο, κατά λάθος φυσικά). Αυτός ο εμβριθής γεωπολιτικός σχεδιασμός και η πίστη σε αρχές συγκινούν.
Είπε ο Βούτσης : «Το μεγαλειώδες βήμα της εισήγησης προς την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης θα καταγραφεί στην ιστορία και την πορεία του παλαιστινιακού λαού».Κατόπιν της δήλωσης αυτής, στην Παλαιστίνη ξεκίνησαν εορταστικές εκδηλώσεις, οι ιστορικοί ξεκίνησαν νέα κεφάλαια στα βιβλία τους για την ιστορία της Παλαιστίνης, με τίτλο "Η αναγνώριση από την Ελλάδα", το έτος 2015 ανακηρύχθηκε για την Παλαιστίνη ως έτος 0 και από το 2016 ξεκινάει η αρίθμηση των ετών ως 1 Μ.Ε.Α. (Μετά Ελληνικής Αναγνώρισης), ενώ οι Ισραηλινοί έπευσαν μαζικά στο Τείχος των Δακρύων για να κλάψουν όλοι μαζί για το κακό που τους βρήκε.