Ο Άδωνις ανακοίνωσε πως θα στηρίξει Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Άδωνις ανακοίνωσε πως θα στηρίξει Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
6

Ο Αδωνις Γεωργιάδης που χθες ήρθε τέταρτος στις εκλογές για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε πως στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

O κ. Γεωργιάδης συνεχάρη και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά δήλωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέκτησε επάξια τη θέση στην κυριακάτικη ψηφοφορία. Επιπλέον τόνισε πως η στήριξη στο πρόσωπό του αποτελεί προσωπική επιλογή και δεν προσπαθεί να δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους του οι οποίοι είναι ελεύθεροι να κάνουν την επιλογή τους στις 10 Ιανουαρίου.

Ο κ.Γεωργιάδης χαρακτήρισε μέρα γιορτής για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, τη χθεσινή Κυριακή και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για τη μεγάλη προσέλευση, αλλά και τους συνεργάτες του.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Πολιτική / Μητσοτάκης για τον οδικό άξονα Πατρών - Πύργου: Είναι εντυπωσιακή η πρόοδος

Ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και τη σύντμηση της διαδρομής από και προς τον Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στην ευρύτερη ανάπτυξη της Δυτικής Πελοποννήσου
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Θα χαιρομουν ιδιαιτερως εαν εβλεπα το ενα πολιτικο ακρο της Ν.Δ. να συντασσεται και να στηριζει το αλλο προκειμενου να μεγιστοποιησει την προσπαθεια για την "σωτηρια του Εθνους και της χωρας".Ομως απεχω περιπου μισον αιωνα απο την "εφηβικη ηλικια".Και τον "ρομαντισμο" που την διακρινει.Και,ως ενηλικος και με πολυετη πειρα ζωης ανθρωπος γνωριζω ,δυστυχως, καλα οτι οι πολιτικες ενεργειες,και δη αυτες των "ευκαιριακων στηριξεων",υπαγορευονται παντοτε απο προσωπικο πολιτικο συμφερον.Χωρις εξαιρεση.Ο "πρωτος γυρος"των εσωκομματικων εκλογων εφερε την ρηξη των σχεσεων του Αδωνιδος με το Μαυρουδη(Μακη)Βοριδη.Διοτι ο δευτερος εκρινε, με "ψυχρη"πολιτικη λογικη,οτι προεχει η αποδυναμωση του "πολιτικα ομογαλακτου"εσωκομματικου αντιπαλου του,αυτου δηλαδη με τον οποιο "μοιραζεται" την ιδια εκλογικη-ακροδεξια- βαση, και στηριξε Τζιζικωστα.Τωρα ο Αδωνις σπευδει να στηριξει Κυριακο Μητσοτακη.Εκεινον,δηλαδη,με τον οποιον εχει τις ,μακραν περισσοτερες σε σχεση τους αλλους δυο,διαφορες θεσεων.Απολυτα λογικη αποφαση.για τον ιδιο -αντιστροφα-λογο.Με τον Κυριακο δεν εχει"επικαλυψεις εκλογικης βασεως".Αρα οσοι ψηφοφοροι του "προσφερθουν" τωρα στον Κυριακο θα ειναι ευκαιριακοι και προσωρινοι."Δανεικοι".Δεν διατρεχει κανεναν κινδυνο να τους δει να τον εγκαταλειπουν μετακομιζοντας οριστικα σε "αλλο λιμανι".Υπαρχει,ομως,και κατι αλλο.Καλως η κακως (κατ'εμε ορθοτατα)ο Μειμαρακης θεωρειται "τοποτηρητης" του Κωστα Καραμανλη.Θεωρειται ο ανθρωπος ο οποιος θα κληθει να προετοιμασει το πεδιο ωστε να ακουσθει ,την καταλληλη στιγμη , ο υμνος "Ιδου ο νυμφιος (επαν)ερχεται εν μεσω της νυκτος".Οχι ως απλος αρχηγος κομματος,βεβαια,αλλα ως ο νεος "Εθναρχης".Και ο Αδωνις γνωριζει αριστα οτι εαν και οταν επανελθει ο Κωστακης ,η "αντιμετωπιση" της οποιας θα τυχει απο μερους του μαλλον δεν θα ειναι και η ...καλυτερη δυνατη.Παρα την προσφατως εκδηλωθεισα "επενδυση"του σε "Καραμανλικο γλυψιμο".Στηριζοντας,συνεπως,τον Κυριακο,ο οποιος ως Μητσοτακης μαλλον δεν απολαμβανει και αυτος της...απεριοριστου εμπιστοσυνης του Καραμανλη,δημιουργει πιο "ισορροπημενες καταστασεις".Για τον ιδιο,βεβαια.Εν οψει του δυσκολου και πολυπλοκου ,μεν,αλλα και εξαιρετικα ενδιαφεροντος και...πολλα υποσχομενου πολιτικου μελλοντος του!
Ο Άδωνις μπορεί να μην είναι φιλελεύθερος, άλλωστε ο ίδιος δηλώνει δεξιός, δεν έχει νόημα να τον ερμηνεύουμε, είναι σαφέστατος. Ως γνήσιος δεξιός όμως, είναι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας. Είναι προφανές ότι θα στήριζε τον Κυριάκο ο οποίος παρόλο που ιδεολογικά απέχει από τον Άδωνι, είναι σαφέστατα υπέρ της ελευθερίας της αγοράς, ως φιλελεύθερος. Οι ισορροπίες που αναφέρεις δεν φαίνεται να τον ένοιαξαν στο παρελθόν, πολύ περισσότερο τώρα που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Ας συμφωνησουμε,λοιπον,οτι διαφωνουμε.Στο επι μερους ,βεβαια,θεμα της ερμηνειας των "κινητρων"του Αδωνιδος.Θα ηθελα πολυ να αποδειχθει οτι εχω αδικο οταν αποδιδω ολες τις κινησεις του συνολου σχεδον των "πολιτικων προσωπων" τα οποια κινουνται εντος,η στις παρυφες,της εξουσιας,πρωτιστως σε προσωπικα και σαφως ιδιοτελη,κινητρα.Τοσο η ιστορικη αναλυση οσο και οι -δεκαδες-σχετικες προσωπικες εμπειριες μου εχουν αποτυχει να εντοπισουν,ειδικα τα τελευταια εικοσι χρονια,ατομα τα οποια ανηκαν στην "ευγενη" κατηγορια των "ανιδιοτελως μετεχοντων" στην εξουσια πολιτικων.Με τρεις-τεσσερις εξαιρεσεις,το πολυ,οι οποιοι τελικα εγκατελειψαν την πολιτικη.Ειμαστε,δυστυχως,ως χωρα,η απολυτη πιστοποιηση του γνωστου αποφθεγματος του Λορδου Ακτον¨:"Η εξουσια διαφθειρει.Και η απολυτη εξουσια διαφθειρει απολυτα".
Μητσοτάκης αρχηγός και Άδωνις Νο 2 θα ήταν ένα σχήμα πραγματικά ενδιαφέρον για την ηγεσία της ΝΔ...Ικανότητα και εργατικότητα, αντίδοτο στο λαικισμό και την απραξία των συριζαίων