Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης

Ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη στη συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης Facebook Twitter
3

Oμοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των Κώστα Κατσίκη πριν από λίγο στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Κατσίκης άσκησε έντονη κριτική κατά του Συμφώνου Συμβίωσης υποστηρίζοντας ότι «προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας».

«Θα μπορούσε να μην έρθει τώρα προς συζήτηση. Είμαι πεπεισμένος ότι το Σύμφωνο παραπέμπεται σε συνέχεια, ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων. Παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δηλώνω την πρόθεση μου να καταψηφίσω. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς».

Οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα που απάντησε σε εξίσου έντονο ύφος: «Παρεκτρεπόμενος είναι αυτός που παραβιάζει τους νόμους και τίποτα άλλο. Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα. Τι θα πει ότι ο νόμος αφορά μια μειοψηφία. Πού το ξέρετε ότι είναι μειοψηφία; Ισονομία και ισοπολιτεία σημαίνει να σέβεσαι τα δικαιώματα του ανθρώπου, έστω και αν είναι ένας», αντέτεινε ο κ. Λάππας.

Η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης στην αρμόδια επιτροπή της Βολής ολοκληρώθηκε με τις βελτιωτικές αλλαγές σε επίμαχα άρθρα που υποσχέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Το νομοσχέδιο, θα συζητηθεί εκ νέου σε Β΄ ανάγνωση την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM