Λαφαζάνης: «Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και δυστυχώς τον εξαπατά καθημερινά»

Λαφαζάνης: «Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και δυστυχώς τον εξαπατά καθημερινά» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Σφορδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σήμερα από το Ηράκλειο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έστρεψε τα βέλη του στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον, καθώς σήμερα «οι πολίτες αντιλαμβάνονται και βιώνουν τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές» και δεν δίστασε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό: «Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και δυστυχώς τον εξαπατά καθημερινά».

Παράλληλα έκανε λόγο για μνημονιακή χούντα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχουμε δημοκρατία αλλά μια μνημονιακή χούντα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα μετατρέπεται εκ των πραγμάτων σε τουριστική γερμανική αποικία».

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του τόπου, η μεγαλύτερη κλοπή, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που έχει ως στόχο να πάρουν τζάμπα τις τράπεζες τα ξένα funds».

Σχολιάζοντας την ψήφιση του χθεσινού νομοσχεδίου ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Με το χθεσινό νομοσχέδιο που έγινε τώρα νόμος, με τους 153 θλιβερούς (σ.σ. βουλευτές), το ελληνικό δημόσιο έχασε πάνω από 40 δις ευρώ. Όλη σχεδόν η ιδιωτική περιουσία περνάει στα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Και στρατιωτική κατοχή να είχε η Ελλάδα δεν θα γινόταν αυτά τα πράγματα» διατράνωσε ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας «ξεπούλημα» την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ακόμη, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κατήγγειλε την πώληση του ΑΔΜΗΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση βάζει τέρμα στο δημόσιο ενεργειακό τομέα, διαλύοντας τη ΔΕΗ, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει τεράστιες οικονομικές αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις για τα λαϊκά στρώματα.

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρθηκε και στην «εναλλακτική λύση» που προτείνει η Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας πως υπάρχει άλλος δρόμος, με διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, ακύρωση των μνημονίων, τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ένα πρόγραμμα που δεν θα στηρίζεται στη λιτότητα ενώ επανέλαβε ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καθόλου καταστροφή για τη χώρα».

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM
Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Πολιτική / Στην Τουρκία περί τα τέλη 2024 θα συγκληθεί το ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας, συμφώνησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν

Αμφότεροι αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες και είναι σημαντικό ότι παρά τις διαφορές, εστίασαν στα θετικά
NEWSROOM
Τα συμπεράσματα από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν- Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές

Πολιτική / Οι συμφωνίες και οι «κόκκινες» γραμμές από τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ερντογάν

Για «τουρκική» μειονότητα μίλησε ο Ερντογάν, «είναι θρησκευτική» απάντησε ο πρωθυπουργός- Οι κοινές δηλώσεις και η διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν σε live μετάδοση για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ένα δεν έχει καταλάβει η Αριστερή Πλατφόρμα, ο Λαφαζάνης, η Ραχήλ, η Ζωάρα...Η αποκαθήλωση (πλέον, γιατί δεν ήταν αυτονόητο ένα χρόνο πριν) του Τσίπρα είναι η τρανότερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει πολιτικός και πολιτική που να μπορεί να προτάξει άλλο δρόμο. Το "κάψιμο" δηλαδή του Τσίπρα "εκαψε" και όλους τους υπόλοιπους στην συνείδηση του κόσμου. Όπως δηλαδή αναγκάστηκε αυτός που υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια να βάλει την ουρά στα σκέλια και να κάνει ό,τι του πουν τα αφεντικά των Βρυξελλών έτσι θα αναγκαστούν κι όλοι οι υπόλοιποι. Γι'αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποιός θα βγει κυβέρνηση. Αυτό θα φανεί περισσότερο στους μήνες που θα έρθουν.