Νέα Frontex που θα επεμβαίνει στα κράτη χωρίς να τα ρωτάει ετοιμάζει η Ε.Ε.

Νέα Frontex που θα επεμβαίνει στα κράτη χωρίς να τα ρωτάει ετοιμάζει η Ε.Ε. Facebook Twitter
1

Νέα συνοριοφυλακή που θα μπορεί να επεμβαίνει στα σύνορα κρατών, χωρίς να υποβάλει καν αίτημα για αυτή την ενέργεια στα κράτη, ετοιμάζει η Κομισιόν, θέτοντας ζητήματα «σκληρής» εθνικής κυριαρχίας πλέον και προκαλώντας αντιδράσεις.

Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή -Ακτοφυλακή, θα επεμβαίνει αν περάσουν τα σχέδια, χωρίς τη συγκατάθεσή ων κρατών για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές, στην περίπτωση που κρίνει ότι το κράτος στο οποίο επεμβαίνει δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα μόνο του.

Αυτή η πρόταση αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο μίνι σύσκεψης κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, και θα αποτελέσει μια ισχυρή δοκιμασία για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς είναι πιθανό να βρεθεί πάλι μπροστά σε πιέσεις για έξοδο από τη συνθήκη Σένγκεν αν δεν δεχτεί.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση από τους ευρωπαίους ομολόγους του και για το θέμα των hot spot, καθώς επιχειρείται να μετατραπεί από ευρωπαϊκό σε ελληνικό πρόβλημα. Σήμερα θα  επισκεφθεί τη Χίο και τη Λέρο, για να έχει προσωπική άποψη για την οργάνωση στην υποδοχή των προσφύγων. Ήδη στα δύο νησιά μεταφέρθηκε υποδομή για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής.

Στο παρασκήνιο της συνόδου ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του Νταβούτογλου για το προσφυγικό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM