Πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα

Πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Πέρασε από τη Βουλή, όπως άλλωστε αναμενόταν, το πολυνομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης του ενός δισ. ευρώ, με 153 «ναι» και καμία διαρροή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 291 βουλευτές. 153 ψήφισαν «ναι» και 138 «όχι». Κανένας από τους παρευρισκομένους δεν ψήφισε «παρών». Επομένως το πολυνομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

Η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ξεκίνησε το πρωί, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου όσο και για την κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία συζητήθηκε.

Πλέον, η κυβέρνηση και τα κόμματα αντιπολίτευσης προετοιμάζονται για τις επόμενες ψηφοφορίες που έρχονται στη Βουλή από τη νέα χρονιά όπως το κρίσιμο νομοσχέδιο ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

 Mετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε: «Καταψηφίσαμε ως Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στο ψέμα και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και να μη γίνουμε συνεργοί στο συστηματικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM