Ναρκοπέδια στον Έβρο ζητά η «Χρυσή Αυγή»

Ναρκοπέδια στον Έβρο ζητά η «Χρυσή Αυγή» Facebook Twitter
0

Με ανακοίνωση της στην οποία προτείνει τη ναρκοθέτηση του Έβρου απαντά η Χρυσή Αυγή στις εξαγγελίες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την κατασκευή χώρων υποδοχής των παράνομων μεταναστών. Μάλιστα στην ανακοίνωση της, η οργάνωση που βλέπει τα ρατσιστικά της κηρύγματα να βρίσκουν οπαδούς καθώς σύμφωνα με ορισμένες δημοσκοπήσεις μπαίνει στη βουλή,  προτείνει καταγγελία της Συνθήκης της Οτάβα που προβλέπει την απαγόρευση ναρκών κατά προσωπικού και ζητά διασπορά ναρκών και μεταφορά Ειδικών Μονάδων του Ελληνικού στρατού στον Έβρο.

Η οργάνωση χαρακτηρίζει επίσης «παραμύθια» τις εξαγγελίες Χρυσοχοίδη τις οποίες βρίσκει πολύ λίγες και τονίζει ότι  «κανένα κέντρο υποδοχής δεν πρόκειται να περιορίσει ούτε στο ελάχιστο το πρόβλημα των λαθρομεταναστών".

Η Χρυσή Αυγή εκτός των άλλων προτείνει να χαρακτηρίζεται και ιδιώνυμο κάθε έγκλημα που διαπράττει αλλοδαπός ενώ ουσιαστικά θέλει και καταναγκαστικά έργα αφού προτείνει οι ποινές να μην εκτίονται σε φυλακές αλλά σε χώρους όπου θα παράγεται έργο υπέρ του δημοσίου .

Η αποναρκοθέτηση στον Έβρο έχει ξεκινήσει το 2003, ως εφαρμογή της Συνθήκης της Οτάβα με καταληκτικό έτος το 2014. Οι θάνατοι και οι τραυματισμοί είναι πάρα πολλοί. Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που ζητούν οι ρατσιστές, αρκεί να παρατεθούν παλαιότερα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, το 2005 συνέβησαν έξι θάνατοι και περί τους 20 τραυματισμούς. Το 2004, επισήμως, οι ναρκαλιευτές έβγαλαν τα ναρκοπέδια οκτώ νεκρούς και εννέα τραυματίες. Το 2003 υπήρξαν 11 νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες. Από το 1990, έχουν σκοτωθεί στον Έβρο από νάρκες 74 άτομα και τραυματιστεί σοβαρά 180. Οι ίδιοι οι ναρκοσυλλέκτες, από το 1950 που δημιουργήθηκαν, είχαν πάνω από 30 νεκρούς, στρατιωτικούς και συνεργαζόμενους πολίτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM