BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου η ψήφιση για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου η ψήφιση για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή Facebook Twitter
0

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει κατατεθεί και να έχει ψηφιστεί στη Βουλή το πακέτο με τα προαπαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Αυτό τουλάχιστον συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με υπουργούς της κυβέρνησης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε ακόμη η «έντονη διαπραγμάτευση» που αναμένεται να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των θεσμών, το θέμα του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), ενώ έγινε αναφορά στην εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ο οποίος έχει δηλώσει στην αντιπολίτευση ότι θα ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα για την νόμιμη σύνθεση του ΕΣΡ και του ΑΣΕΠ, θέτοντας μάλιστα ως χρονικό περιθώριο την 20η Δεκεμβρίου.


Όσο αφορά την «καυτή» πατάτα του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε έναν διεξοδικό διάλογο με όλες τι πλευρές, μιας και το ζητούμενο, εκτός από τις διαρροές βουλευτών, είναι η υλοποίηση μία ολοκληρωμένης μεταρρύθμισης, αλλά και η αποφυγή οποιαδήποτε μείωσης στη βασική σύνταξη.

0

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

Πολιτική / Γεωργιάδης για φυγή αναισθησιολόγων: Το κράτος δεν μπορεί να δώσει €12.000, δίνει περίπου €3.000 μαζί με τις εφημερίες

«Οι αναισθησιολόγοι του Αγλαΐα Κυριακού μας εκβιάζουν εν όψει των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας - Πώς εξήγησε τις μαζικές παραιτήσεις αναισθησιολόγων από τα παιδιατρικά νοσοκομεία
NEWSROOM