Λεβέντης: Υπάρχει γέφυρα συνεργασίας με τον Τσίπρα

Λεβέντης: Υπάρχει γέφυρα συνεργασίας με τον Τσίπρα Facebook Twitter
3

Τη συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Ακραίως» με τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε για να τον ενημερώσει για την αυριανή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Στο τέλος ο κ. Τσίπρας ένιωσε την ανάγκη και μου ειπε: Πλησιάζει η ώρα και είμαι ώριμος να συζητήσουμε τα 9 σημεία», επισήμανε ο κ. Λεβέντης.

Πρόσθεσε, δε, πως σε περίπτωση που τα 9 σημεία γίνουν αποδεκτά από τον πρωθυπουργό, τότε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν θα δεχτεί να συμμετέχει με στελέχη του στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Νωρίτερα ο κ. Λεβέντης είχε δηλώσει πως διαφωνεί με τις θέσεις του κ. Τσίπρα για το ασφαλιστικό και πως θα επαναφέρει στην αυριανή σύσκεψη τα 9 σημεία.

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι δεν προτίθεται να αποτελέσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επέμεινε στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας:

«Εγώ ζητώ οικουμενική κυβέρνηση και με τη συμμετοχή της ΝΔ. Δεν μπορώ να παίξω ρόλο ''τσόντας'', όπως ο Καμμένος. Αλλιώς θα είναι κάτι οπως το σημερινο, θα είναι κάτι ανάπηρο. Δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση γιατί έτσι έχω υποσχεθεί στον ελληνικό λαό.»

Όπως πρόσθεσε ''εμείς όμως δεν θα το κάνουμε αυτό με ανταλλάγματα. Πρέπει να πειστώ. Την επιστολή με τα 9 σημεία την έστειλα μετά το βράδυ των εκλογών. Μέχρι τότε δεν είχα κάποια απάντηση. Σήμερα μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι ''πλησιάζει η ώρα, είμαι έτοιμος να συζητήσουμε''. Αυτό είναι έναρξη διαλόγου. Σημαίνει άνοιγμα, προσπάθεια του κ. Τσίπρα προς την Ένωση Κεντρώων. Εαν γίνει πειστική συζήτηση και είναι καλή η θέληση από την πλευρά Τσίπρα, δεν μπορω να μην δώσω ψήφο εμπιστοσύνης''. Πηγή newpost.gr

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ