Πανούσης: Έκανα συλλήψεις και μου ζητούσαν να αφήσω "τα παιδιά"

Πανούσης: Έκανα συλλήψεις και μου ζητούσαν να αφήσω "τα παιδιά" Facebook Twitter
0

Νέες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις του με τους αντιεξουσαστές αφήνει ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, ότι  «όταν γινόταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα "να αφήσω τα παιδιά"».

Ο πρώην υπουργός δηλώνει επίσης ιδιαίτερα ανήσυχος για το διαφαινόμενο ενδεχόμενο οι διάδοχοί του να εφαρμόσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ «κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλοφόρους».

Για τα στοιχεία που κατέθεσε στην εισαγγελία σχετικά με τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του από τρομοκράτες και για σχέση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, ο κ. Πανούσης λέει ότι τα αποδεικτικά έγγραφα που κατέθεσε στην εισαγγελία, «έχουν υπογραφές, σφραγίδες και κοινοποιήσεις». Επίσης  χαρακτηρίζει «συνταγματικά ανεπίτρεπτη» τη «γραβατωμένη μήνυση» που κατέθεσαν εναντίον του οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και «ανεύθυνους» και «ασόβαρους» τους κ. Κατρούγκαλο και Δρίτσα που έσπευσαν να τον απαξιώσουν, χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση.

Ακόμη,  αποφεύγει να απαντήσει αρνητικά στο ερώτημα «αν έχει επιπλέον στοιχεία που εμπλέκουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας στα σχόλια ότι πέρασαν μήνες για να αποκαλύψεις τις απειλές ο κ. Πανούσης λέει ότι ως υπουργός είχε ενημερώσει μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης. «Αρα ο θεσμικός μου ρόλος ολοκληρώθηκε», τονίζει.

Όταν ερωτάται αν είχε θέσει προσωπικά στον κ. Τσίπρα το ζήτημα των απειλών εναντίον του ο πρώην υπουργός λέει: «Δεν μίλησα ποτέ με τον πρωθυπουργό, πρώτον γιατί ήταν η εποχή του Grexit και δεύτερον γιατί πίστευα ότι όλα αυτά θα τελείωναν. Υπέθετα ότι οι πληροφορίες που του έδωσε ο διοικητής της ΕΥΠ θα τον ανησυχούσαν, αλλά προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες».

Στην ερώτηση αν ενημέρωσε τον διάδοχο του κ. Τόσκα απαντά ότι δεν κλήθηκε για ενημέρωση από τον κ. Τόσκα για κανένα θέμα.

Χαρακτηρίζει επίσης τις αντιδράσεις της κυβέρνησης μετά τις καταγγελίες του «αμηχανο-ανήσυχες».  «Αντιλαμβάνομαι τη «γραμμή» «να διαβάλουμε τον Πανούση για να αμβλύνουμε τη σοβαρότητα των καταγγελιών του», αλλά η προσωπική ευθύνη και η σοβαρότητα των υπουργών μιας κυβέρνησης δεν πρέπει να θυσιάζονται τόσο εύκολα», λέει και αναφέρει τις δηλώσεις του κ. Βαρεμένου περί Τζέιμς Μποντ ή τα περί «αστυνομικής λογοτεχνίας» που είπαν οι κ. Κατρούγκαλος και Δρίτσας.

Υποστηρίζει δε ότι δεν υπαινίχθηκε ποτέ κάτι εναντίον του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Λάμπρου και ότι δεν διέρρευσε κανένα έγγραφο.

«Προφανώς δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Λάμπρου και ποτέ βέβαια δεν έκανα υπαινιγμό για συνολική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία. Αλλά υπάρχουν κάποιοι που ήδη βάζουν αυτογκόλ. Μην μου πείτε ότι φταίω εγώ που οι τρεις, μέχρι στιγμής, ανακοινώσεις μίσους των Φίλων των Πυρήνων της Φωτιάς και οι δηλώσεις πολλών στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «μοιάζουν»», τονίζει ο κ. Πανούσης.

Υποστηρίζει επίσης ότι δέχτηκε  «υποδείξεις» στη διάρκεια της υπουργίας του στις οποίες  «δεν συνεμμορφώθην...».

Όταν καλείται να δώσει ένα παράδειγμα απαντά:

« Σε επεισόδια που είχαν γίνει συλλήψεις δέχθηκα τηλεφωνήματα «να αφήσω τα παιδιά». Αλλά η αστυνομία όφειλε να κάνει τη δουλειά της και προφανώς δεν ενέδωσα. Από την άλλη μέρα, όμως, συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός και συγκεκριμένη εφημερίδα κλιμάκωσαν τον ιερό αγώνα της απομάκρυνσής μου, διότι συνέβαλα στο να συλληφθούν και να καταδικασθούν «κοινωνικοί αγωνιστές».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Ποια είναι η 61χρονη νέα πρόεδρος του Μεξικού

Αριστερή, με καταγωγή από Εβραίους της Βουλγαρίας και της Λιθουανίας, η Σέινμπαουν γίνεται η πρώτη πρόεδρος στην 200ετή ιστορία του Μεξικού, με ελπίδες να αλλάξει την κατάσταση για τις γυναίκες της χώρας
NEWSROOM
Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Διεθνή / Η Κλαούντια Σέινμπαουμ γράφει ιστορία, ως η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος στο Μεξικό

Η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας, μετά από μία προεκλογική περίοδο κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 υποψήφιοι βουλευτές
NEWSROOM
Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM